Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Sci-fibe illő épület bújócskázik a celldömölki fák között

A polgármesteri hivatalról van szó. Tudjuk, hogy öt éve átadták, de még most is rácsodálkozunk.

Régen jártunk már Celldömölkön, amikor egy sürgős ügy hirtelen odaszólított. És ha már ott voltunk a Kemenesalja központjában, sétáltunk is egyet bnenne. És akkor bukkantunk rá az új városházára.

Celldömölki városháza
Szilágyi József (telefonos fotók)

Tudtunk már róla, hiszen 2010. augusztusának elején adták át, de még nem láttuk ilyen közelről. Először kicsit nyomasztónak tűnt, de körbejárva rájöttünk, ez az épület a jövőből érkezett. Letisztult, funkcionális, és a maga egyszerű módján impozáns - a legletaglózóbb modernista és brutalista műfaji hagyományokat idézi meg.

Celldömölki városháza
Szilágyi József (telefonos fotók)

Azon sem csodálkoznánk, ha egy sci-fi film alkotói vennék bérbe, ilyennek képzelünk el egy jövőbeli katonai vagy űrközpontot. Parkban áll, tehát fák veszik körül, és ez olyan érzetet kelt, hogy a város belakta az épületet, belesimult a történelmi környezetbe. Nekünk tetszik.

Celldömölki városháza
Szilágyi József (telefonos fotók)

Azért utánanéztünk, egy korábbi cikkünkben Új helyen a celldömölki polgármesteri hivatal 2010. August 09. 10:10 meg is találtuk az adatokat. A polgármesteri hivatalnak azért kellett kiköltöznie régi helyéről, mert a régi épület a bencés rendé volt, és a pannonhalmi apátság visszaigényelte az épületet. Celldömölk egy hosszú kárpótlási folyamat részeként 640 millió forintot kapott. Az új hivatal mintegy 500 millió forintból épült meg, így még pénze is maradt a városnak.

Celldömölki városháza
Szilágyi József (telefonos fotók)

Az új városháza 1400 négyzetméteres, Celldömölkön kívül további 28 település ügyeit intézik itt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra