Fuvarozók: legalább próbálja meg szakszerűen indokolni döntését a kormány

Nem a taxisoktól sajnálják a kedvezményt.

Levélben fordult Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez hétfőn a fuvarozókat képviselő két legmeghatározóbb magyar szervezet, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE), arra kérve a kormányt, hogy indokolja meg, ők miért nem részesülhetnek a taxisokéhoz hasonló üzemanyagár-kedvezményben.

Mint az ATV Start című műsorában Dittel Gábor, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületének ügyvezető főtitkára rámutatott: a kivételtétel indoklásában az szerepel, hogy a személytaxinál az energiaforrás a legnagyobb költségtétel, ugyanakkor körülbelül 15 ezer más vállalkozás esetében is ugyanez a helyzet. Ezért arra kérte a kormányt, hogy ha indokol valamit, azt szakszerűen tegye meg.

A fuvarozók elsősorban nem a taxisoktól sajnálják a kedvezményt, és nem az a céljuk, hogy ők is kiszoruljanak az ársapka alól, hanem azt szeretnék, ha a kormány megpróbálna egységet teremteni. Hozzátette, hogy több kormányzati képviselőt is megkerestek már – más ügyekben is –, egyelőre azonban nem került sor egyeztetésre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság