Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csütörtökön megtudjuk, milyen lesz az új Haladás-stadion

Kiderült, hogy a SZOVA vezérigazgatója máshol is főnökösködik, és példabeszédet hallottunk a szaros kézről. A szombathelyi gazdasági bizottságból jelentjük.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zsúfolt lesz ez a hét, ezt gyorsan meg kell állapítanunk. Csütörtökön közgyűlés, és előtte naponta egy-egy bizottsági ülés, a három állandó bizottsággal. Az első, a gazdasági, városstratégiai bizottság ülése már le is zajlott, viszonylag gyorsan.

Kell a dozmati víztározó

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Rögtön az elején megtudtuk, hogy a csütörtöki közgyűlésen Nem jár eztán sem plusz egy óra ingyenparkolás - kiderült, ki szervezheti a Savaria Karnevált 2015. January 24. 12:55 részletes tájékoztatás lesz az új Haladás-stadionról. A bizottságban nem volt ilyen, ezt az ellenzék kifogásolta is, de elfogadták, hogy várnak még három napot. Nemény András (baloldali koalíció) viszont kifogásolta, hogy a Haladás ügyvezetője, aki egyúttal az egyik beruházó ügyvezetője is, korábban részt vett az egyeztetéseken, és így jogosulatlan előnyhöz jutott. Illés Károly alpolgármester (Fidesz) szerint viszont csak a szakosztályok belső kialakításáról egyeztettek vele.

Gazdasági és Városstratégiai Bizottság januári ülése
Ipkovich sürgeti a dozmati víztározó megépítését
Bonyhádi Zoltán

Azt is megtudtuk, hogy az Illés-akadémia már jelenleg is komoly fényszennyezést okoz, és ez majd bővül, ha kiépül az új utánpótlás-nevelési központ. Erről közgyűlési előzetesünkben már írtunk. Az is szóba került, hogy a központ árvízvédelme nem megfelelő, hogy az legyen, el kellene készülnie a dozmati víztározónak.

Ipkovich György (baloldal) egyenesen kijelentette, hogy a dozmati víztározót a központtal párhuzamosan kell kiépíteni, ez a terület ugyanis árterületnek számít. Javaslatára be is tették a közgyűlés elé kerülő anyagba, hogy szorgalmazni kell a víztározó megépítését. Illés Károly alpolgármester úgy tudja, a kormány a 2020-ig tartó uniós pénzügyi ciklusban lesz forrás erre.

Kétmilliárd ide-oda

A bizottság támogatta a tavalyi költségvetés utolsó módosítását. A fő számok nem változtak, de összesen kétmilliárd forintnyi összeget tologattak ide-oda. Pontosabban még nem, a közgyűlés bólintása is kell majd hozzá.

Gazdasági és Városstratégiai Bizottság januári ülése
Az új városi főépítész tájékoztat
Bonyhádi Zoltán

Lesznek változások a városháza szervezetében is. Molnár Miklós előre jelezte, hogy lesz még ilyen, sőt, az önkormányzati cégeknél is intézményeknél is, le kell tisztítani a struktúrát, ez eltart egy ideig. Nemény az ellenzék részéről annyit mondott, a városvezetés dolga, milyen szervezettel akar együtt dolgozni, az ellenzék ebből levonhatja a következtetéseket, aztán, ha később módja lesz rá, ők is átalakíthatják a struktúrát.

A zanati kerékpárút kissé megbolygatta a bizottságot, az előzményeket a közgyűlési előzetesben Nem jár eztán sem plusz egy óra ingyenparkolás - kiderült, ki szervezheti a Savaria Karnevált 2015. January 24. 12:55 összefoglaltuk. Mos kiderült, hogy nem érkezett meg a beruházó igazolása arról, hogy a rendelkezésére áll a megépítéshez szükséges összeg. Bekeményítettek, addig nem támogatják a határidő hosszabbítását, amíg a beruházó nem mutatja be ezt az igazolást.

Fenébe a mobilparkolással!

Balassa Péter (Jobbik) kisebb bombát robbantott, információi szerint a SZOVA nemrég kinevezett régi-új vezérigazgatója, Németh Gábor ugyanakkor Celldömölkön a Vulkán-fürdőnél is ügyvezetői posztot tölt be. A bizottság úgy döntött, kivizsgáltatja az ügyet, folytatás s csütörtöki közgyűlésen.

Gazdasági és Városstratégiai Bizottság januári ülése
Lendvai Ferenc bizottsági elnök szavaz és irányít
Bonyhádi Zoltán

Mint előzetesünkben írtuk, az idén nem tudják bevezetni az egészségügyi parkolási övezetet, ami egy órányi fizetett parkolás után egy óra ingyenes várakozást jelentene. Az ok: a Nemzeti Mobilparkolási Kft. nem tudja ilyen gyorsan átállítani a rendszerét. Takátsné Tenki Mária (Fidesz) azt javasolta, a kedvezmény csak az automatákból vett jegyeknél legyen érvényes.

Nemény szerint a parkolóőrök is meg tudják ezt oldani, a rendszerben látják a mobilparkolás indítását, leállítását, és erre rászámíthatják az egy ingyenes órát. A következő bizottsági ülésig meg is vizsgálják a lehetőségeket.

Egyszerű átszervezés lesz?

A bizottság támogatta, hogy az idei évtől a Savaria Turizmus Nonprofit Zrt. vegye át a karnevál szervezését Új emberek veszik át a Savaria Karnevál szervezését? 2015. January 24. 13:35 a Savaria Történelmi Karnevál Közalapítványtól. Látszott, hogy kényes ügy, az ellenzék több információt kért az okokról, Nemény óvatosságra intett, ne hozzanak gyors és meggondolatlan döntéseket.

Gazdasági és Városstratégiai Bizottság januári ülése
Koczka Tibor (jobbra) akarja árszervezni a karnevált
Bonyhádi Zoltán

Ipkovich György szerint nagy bátorság, hogy már az idei karnevált is az új rendszerben szerveznék. Vannak az közalapítvány által elnyert pályázatok, vannak lekötött szerződések. Kiderült, hogy Koczka Tibor alpolgármester koncepciójáról van szó, szerinte az a gond, hogy több kézben vannak a város rendezvényei, nincs egységes arculat. Kijelentette, nincs kapkodás, két hónapja dolgoznak ezen a terven.

Vörös-Borsody Csilla, a Savaria Turizmus Kft. ügyvezetője szakmailag jónak tartotta a koncepciót, úgy vélte, szükségszerű a lépés, a turisztikai szervezetek is támogatják. Molnár Miklós kijelentette, hogy tiszta, átlátható rendszert és szervezést szeretne.

Ha valaki szarba nyúl, akkor szaros lesz a keze

- mondta.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Nem jár eztán sem plusz egy óra ingyenparkolás - kiderült, ki szervezheti a Savaria Karnevált

És még sok egyebet is tárgyal csütörtökön a szombathelyi közgyűlés, íme, előzetesünk.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés