Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nem jár eztán sem plusz egy óra ingyenparkolás - kiderült, ki szervezheti a Savaria Karnevált

Egyelőre nem lesz egészségügyi övezet a fizetőparkolásnál. És még sok egyebet is tárgyal csütörtökön a közgyűlés, íme, előzetesünk.

Ahogyan várható volt, és a kiszivárgott hírek is megerősítették Új emberek veszik át a Savaria Karnevál szervezését? 2015. January 24. 13:35 , az önkormányzat elveszi a Savaria Történelmi Karnevál szervezésének jogát a karnevál közalapítványától. Erről csütörtökön már dönt is a közgyűlés, az előterjesztésben meg is fogalmazzák. A közalapítvány egyre növekvő finanszírozási igénye és az ennek ellenére ki nem fizetett számlák miatt teszik ezt.

Lakossági fórum lesz az utánpótlás-nevelési központról

A közalapítvány 2012-ben 35 millió, 2013-ban 45 millió, 2014-ben 75 millió forint önkormányzati támogatást kapott. Ennek ellenére a ki nem fizetett számlák miatt további igények merültek fel.

Mindez kapcsolatban van azzal, hogy Mérei Tamást, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatóját és a zenekar gazdasági vezetőjét szabadságra küldték, és vizsgálatot indítottak a zenekar gazdálkodásánál BRÉKING! Elrendelt gazdasági vizsgálat miatt szabadságra ment Mérei Tamás, a szombathelyi zenekar vezetője 2015. January 15. 10:39 . Mérei az karnevál közalapítvány kuratóriumának elnöke is, a szimfonikus zenekar gazdasági vezetője irányította a karnevál gazdasági ügyeit.

A Király Sportcentrumban lesz az utánpótlás bázisa
Vágvölgyi Bálint

A tervek szerint a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. szervezi a jövőben a karnevált, a közalapítvány megmarad, de csupán a támogatások begyűjtésében játszik majd szerepet. Felmerült, hogy az Agora Kulturális Központot bízzák meg a szervezéssel, de az anyag szerint az MSH jelenleg zajló felújítását lehetővé tévő pályázat szabályai miatt az Agora ezt a feladatot nem láthatja el. Döntés csütörtökön a közgyűlésen.

A képviselők tárgyalnak majd az új futball utánpótlás-nevelési centrumról. Az előző közgyűlésen Szombathely nagyobb futballcentrum lesz, mint München 2014. December 15. 08:30 döntöttek arról, hogy a centrumot a Király-sporttelep bővítésével építik fel, most ehhez vonnak be belterületbe egy területet. De az építkezés miniszteri biztosan lakossági fórumon tájékoztat majd a részletekről.

Zanati kerékpárút

Várhatóan meghosszabbítják a zanati kerékpárúttal kapcsolatos szerződést, március végéig. Az előző közgyűlésen Szombathely nagyobb futballcentrum lesz, mint München 2014. December 15. 08:30 a képviselők egyetértettek abban, hogy valamit tenni kell, hiszen évek óta nem teljesíti a beruházó a szerződésben foglalt kötelezettségeit. Ismert, hogy a Tescóval szemközti, az elkerülő út túloldalán lévő üzletközpont beruházója már évekkel ezelőtt vállalta, hogy megépíti a Zanati útról a körforgalmon át Zanatra vezető kerékpárutat.

Az idén még nem lesz ingyen egy óra parkolás a kórháznál
Garai Antal Atom

Az előző ülésen január végéig adtak határidőt a beruházónak, hogy igazolja az út megépítéséhez szükséges pénz meglétét, valamint szándékát a kerékpárút megépítésére. A beruházó ezek egy részét teljesítette is, és ígéretet tett, hogy képviselője ott lesz a januári közgyűlésen. Mindezek miatt a közgyűlés előreláthatóan március végéig meghosszabbítja a szerződést.

Ha jól értjük az előterjesztést, egyelőre nem vezetik be a fizetőparkolásnál az egészségügyi övezetet. Korábban arról döntöttek Szombathely nagyobb futballcentrum lesz, mint München 2014. December 15. 08:30 , hogy a kórház és az MMIK környéki fizetőparkolóknál annak, aki legalább egy órányi parkolójegyet vásárol meg, plusz egy óra ingyenes parkolás jár. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. viszont jelezte, hogy ezt a megoldást nem tudja gyorsan beépíteni a rendszerébe. Ezért most úgy tűnik, hogy az egészségügyi övezetekben csak 2016. január 1-től lesz érvényes az egy plusz egy órás rendszer.

Ott leszünk a bizottsági üléseken is

Persze, a fentieken kívül több más ügyről is tárgyal a közgyűlés, de ezek jó része technikai jellegű módosítás, illetve a polgármesteri hivatal belső szervezetét érintő kérdés. A közgyűlés csütörtök reggel 9-kor kezdődik, mi a szokásos módokon, percről-percre tudósítással és élőképben is közvetítjük az ott történteket.

De ott leszünk már a három fontos bizottság ülésén is. Hétfő délután a gazdasági és városstratégiai bizottság, kedd délután a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága, szerda délelőtt az oktatási és szociális bizottság tart ülést, Ezekről is olvashatnak majd tudósítást náluk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Új emberek veszik át a Savaria Karnevál szervezését?

Nagy a bizonytalanság Szombathely kulturális életében. A szervezés céljára létrehozott közalapítvány köszönhet el a karneváltól. Viszont Grünwald Stefánia lehet a titkos befutó.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra