Gigabúcsú a hétvégén – Az elmúlt évek legnagyobb és legjobb szentivánéjét ígérik Szombathelyen

Lesz Bon-bon, Mokka Tribute és Isis Band. No meg evés-ivás, ringlispíl, céllövölde stb.

Idén talán nagyobb szerencsénk lesz a nyáron, mint a korábbi két évben, már ami a szórakozást illeti. Úgy néz ki, Szombathelyen két év kihagyás után lesz majd augusztus végén karnevál Megvan, hogy mikor lesz az idei Savaria Karnevál! May 09. 15:16 , és a tavalyi szűkített után (amikor csak védettségivel lehetett koncerteket nézni) hagyományos szentivánéjünk lesz ezen a hétvégén.

Szentivánéji banzáj 2020-ban
Mészáros D. Zsolt

Erről tartott ma délelőtt sajtótájékoztatót Horváth Soma kultúráért (is) felelős alpolgármester, Horváth Zoltán , az AGORA Savaria Nonprofit Kft. igazgatója Takács Balázs , a TDK Hungary Components Kft. igazgatója, illetve Farkasné Kertész Gabriella az „Adjunk esélyt, hogy ne csak remény legyen!” projekt képviselője.

A tájékoztatón az alpolgármester elmondta, a kétnapos fesztiválon széles skálán mozognak majd a programok, a könnyed nyári zenei programok mellett lehet majd jókat enni, inni, és jótékonykodni is, sőt, pénteken már ki lehet próbálni a Csónakázótó melletti új járdát is.

A program kiemelt támogatója a TDK, melynek részéről Takács Balázs elmondta, a covid ideje alatt sok mindenről le kellett mondani, de a munkavállalóinak köszönhetően a cég sikeresen jött ki a járványból. Ezután beszélt arról, hogy a cég számára mindig is fontos volt a társadalmi felelősségvállalás.

Countrytól a rockig csapatják

Horváth Zoltán amellett, hogy ismertette a részletes programkínálatot, elárulta, igyekeztek elég sokszínűen összeállítani a zenei felhozatalt, amelyben például helyet kap a retró zenei világ a Bon-Bon, illetve az Inflagranti zenekarok jóvoltából.

Zene, zene, zene
Mészáros D. Zsolt

Igyekeznek helyet adni a fiataloknak is helyt adni a programban, ezért mindkét nap este hét és nyolc között olyan, kevésbé ismert tehetségeknek adnak majd helyt a Borliget színpadon, akik az itteni keltetőből nőttek ki.

Lesz Borliget is az Ezredévi parkban, ami pénteken 15 órától, szombaton 14 órától nyit majd. A borversenyre 10 pincészet 8 féle borvidékről hozza majd a legjobb borait.

Kitelepül a rendőrség is a „Házhoz megyünk! Biztonságban Magyarországon!” sátorral, ahol szakemberek segítségével bővebbet lehet megtudni az áldozatvédelemről, az internetbiztonságról, és az állatvédelemről is.

Mondani is kell, épül egy vidámpark, fel lehet ülni különböző extrém játékokra, de nem hiányozhatnak a hagyományos vásári játékok és árusok sem.

A részletes program:

Június 24. péntek

Nagyszínpadi programok (Emlékmű alatt):

 • 18.00 óra Blues Jam zenekar
 • 20.00 óra Novelzone
 • 22.00 óra Bon Bon együttes élőzenés koncertje
 • Június 25. szombat

 • 17.00 óra Evilution Rock Band
 • 18.00 óra Mokka Tribute Band
 • 20.00 óra Inflagranti koncert
 • 22.30 óra Isis Big Band koncert
 • 24.00 Tűzijáték
 • Borliget színpad

  2022. június 24-25., péntek-szombat, 19.00-20.00

 • Hollósy Kornél zongorista
 • Kiss Vivien énekes
 • Movement Academy
 • Somogyi Mihály – Paksi Liza duó
 • Somogyi Barna és Somogyi Zénó zenészduó
 • „Élni szeretni és szeretve lenni”

  A sajtótájékoztatón jelen volt még Farkasné Kertész Gabriella is, aki a jótékonykodásra hívta fel a figyelmet. Két beteg fiúért, – Farkas Lackóért és Gőczi Dominikért – ugyanis gyűjt már egy ideje adományokat az Agora (az épületben jelenleg is megtalálható egy adománygyűjtő láda), amelyet most a szentivánéj alatt is szeretnének folytatni. Lackó anyukája elmondta, mindkét fiú ritka, gyógyíthatatlan betegségben szenved, a gyógyszer pedig államilag nem támogatott, és nagyon drága. Ehhez azonban még sok pénznek kell összegyűlnie.

  A betegség genetikai, a gyermekek egészségesen születnek, 10 éves korukra azonban elveszítik a járóképességüket, kerekesszékbe kerülnek, de később több szervre is hatni fog a ritka rendellenesség, többek között a tüdőre, valamint a szívizmokra is.

  A gyógyszer meggyógyítani nem tudja őket, ez csak egy terápia, ennek eredményeképp stagnálhatna, illetve egy picit visszafordíthatóvá válna az állapotuk. A két beteg fiú egyébként kint lesz a rendezvényen a nagyszínpadnál. Az édesanya megkérte a szentivánéjre látogatókat, akik megengedhetik maguknak, támogassák a Lackó és Dominik gyógyulását.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Programajánló