Megvan, hogy mikor lesz az idei Savaria Karnevál!

Két év kihagyás után ismét lesz karnevál.

Hétfőn délután hivatalosan is bejelentette Nemény András polgármester, hogy idén megtartják Szombathelyen a Savaria Karnevált. És ahogy az lenni szokott, ezúttal is augusztus utolsó hétvégéjén lesz, tehát augusztus 25. és 28. között.

Részleteket egyelőre nem árultak el, hiszen a Történelmi Témaparkban tartott sajtótájékoztató most nem is erről szólt, hanem a hamarosan induló Érezd Szombathelyt!- programsorozatról, melynek amúgy a karnevál is része lesz. De nem kell aggódni, hamarosan a karneválról is elárulnak majd néhány részletet.

2019-ben még volt.
Mészáros D. Zsolt

Két év kényszerszünet

Utoljára egyébként 2019-ben volt Savaria Karnevál, ugyanis jött a koronavírus-járvány, ami teljesen átírta az életünket. Jöttek a korlátozások, lezárások, aztán enyhítések, majd újabb szigorítások, így több hónapnyi találgatás Még mindig kétes a Savaria Karnevál sorsa 2020. June 08. 16:20 és bizonytalanság után 2020 júniusában végleg eldőlt, Elmarad az idei Savaria Karnevál 2020. June 12. 11:06 hogy nem lesz karnevál.

Helyette egy másik típusú, „pénztárcakímélő” rendezvényt terveztek, amivel Horváth Somát idézve adtak valami szombathelyit a szombathelyieknek és támogatták a helyi előadókat, intézményeket és kereskedőket, akik nehéz helyzetbe kerültek a járvány miatt.

Az újra-újra tervezett, karneválpótló-pótló programsorozatban Újra-újra tervezett, karneválpótló-pótló programsorozattal készül Szombathely 2020. August 14. 15:34 voltak filmvetítések, komoly- és könnyűzenei koncertek, kiállítások, kézműves foglalkozások, bábelőadások és gasztro-élmények – a járványhelyzet miatt természetesen a szabadban.

Mi pedig elindítottunk egy karanténkarnevál-sorozatot, hogy felidézzük a karnevál hangulatát. Régi fotókkal illusztrálva arról írtunk, hogy éppen mi történne a karneválon: például mikor kezdenék el építeni a helyszíneket, Virtuális karnevál - Javában épülnének a helyszínek 2020. August 26. 19:58 mikor indulna az első felvonulás Szép az idő, most indulna a Savaria karnevál péntek esti felvonulása 2020. August 28. 18:55 és kolbászoltunk egyet virtuálisan Mostanra már sokan jó kedélyűen kolbászolnának a Sörtéren és a Borok utcájában 2020. August 29. 19:31 a Sörtéren és a Borok utcájában is.

Aztán 2021-re sem javult sokat a járványhelyzet, ismét kezdődött a huzavona és a kétkedés, Március végén dőlhet el az idei Savaria Karnevál sorsa 2021. March 01. 11:22 hogy lehet-e karnevált tartani, vagy sem. Végül pedig ismételten amellett döntött a város, hogy inkább nem lesz karnevál, de helyette ismét készültek valamivel. Szombathelyen nyári programsorozat lesz a Savaria Karnevál helyett 2021. May 19. 10:35

Sokan élvezték a Savaria Napokat.
Mészáros D. Zsolt

Az Érezd Szombathelyt! -sorozat keretében megrendezték a Savaria Napokat, Savaria Karnevál helyett Savaria Napok – Így búcsúztatja idén a nyarat Szombathely 2021. August 16. 14:09 ami tulajdonképpen egy minikarnevál volt, ugyanis összecsipegették az eredeti programok közül azokat a nagy közönségkedvenceket, amiket az akkori korlátozások mellett is meg lehetett valósítani.

Kizárólag a római korra fókuszáltak, nem volt felvonulás, de itt volt például az Ocho Macho, a Mágikus Mintha, a KFT, a Budapest Bár és a Soulwave is, illetve voltak kulturális és gyerekprogramok, na meg egy borfesztivál is a Fő téren. Mindez három napon keresztül, védettségi igazolvány nélkül.

Idén viszont minden újra a régi lesz. Készülj Szombathely!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Programajánló