Fejjel lefelé lógva vergődött Toronyban egy gólya

Az idén gyűrűzött madár lába beakadt egy vezetékbe és nem tudott elrepülni, de érkezett a segítség.

Sokan összegyűltek a toronyi Tulipán utcában, amikor szombathelyi tűzoltók érkeztek egy magasban vergődő fehér gólyához. Az állat lába beleakadt egy vezetékbe és nem tudott elrepülni. Gyerekek és felnőttek szorítottak azért, hogy a madarat megmentsék.

A tűzoltóknak meg kellett várniuk, hogy az áramszolgáltató áramtalanítsa a vezetéket. Az Őrségi Nemzeti Park közben értesítette Bogáti András polgári természetőrt, aki a mentés megkezdése előtt a helyszínre érkezett és egy dobozzal várta a sérült madarat.

Magasból mentővel szabadították ki a magasban vergődő gólyát
TM/Nyugat.hu

A tűzoltók emelőkosár segítségével közelítették meg a gólyát és óvatosan szabadították ki a vérző lábú madarat, ami ezután már látszólag beletörődött a sorsába és befejezte a vergődést.

Az idén gyűrűzött madarat a tűzoltók átadták a természetőrnek, aki a gólya „bedobozolása” előtt gyorsan felmérte az állat sérüléseit.

Szombathelyi tűzoltók adják át a sérült madarat a természetőrnek
TM/Nyugat.hu

Közben sokan megnézték a gólyát és többen is megköszönték a segítőknek az állat kiszabadítását.

A vérző sérülés a seb ellátása előtt Fotó: Bogáti András
TM/Nyugat.hu

A madár a kőszegi Chernel-kertbe kerül és ha nincs törése, akkor jó eséllyel az idén el is repülhet.

Gólya a dobozban, felügyelet alatt Fotó: Bogáti András
TM/Nyugat.hu
Fotó: Bogáti András
TM/Nyugat.hu

Nemesbődön is volt egy sikeres mentőakció

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Bajbajutott gólyát mentettek a nemesbődiek – Videón a mentőakció 2023. August 16. 15:17 helyiek vették észre szerda délelőtt, hogy fennakadt egy gólya a Gábor Áron utcában futó egyik vezetéken, a gólyafészek közelében. A szerencsétlenül járt gólyán rögtön próbáltak segíteni a helyiek, vittek létrákat, de sajnos ezek kevésnek bizonyultak, nem érték el a gólyát.

Aztán szerencsére épp jött egy munkás az egyik lakóhoz, akinek platós autóján volt egy jóval nagyobb létra is. Nem tétováztak, rögtön megállították a fiatalembert és megkérték, hogy segítsen. Ő pedig megállt, fogta a nagy létrát, felmászott és megmentette a gólyát.

A madárnak valószínűleg eltörött a szárnya, a falu egyik új lakója pedig rögtön magára vállalta, hogy elhozza Szombathelyre, hogy megvizsgálja egy állatorvos.

Kisunyomban nem élte túl a gólya

Közben Kisunyomból is érkezett jelzés egy oszlop tetején bajba került madárról. Az a gólya elpusztult, valószínűleg áramütés végzett vele.

Kisunyomban az oszlopon pusztult el egy gólya, valószínűleg áramütés végzett vele
TM/Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló