Gondban vannak a kereskedők, pénteken már kint kellene lennie a kisebb termékekre figyelmeztető tábláknak

Pedig csak nemrég jelent meg a rendelet.

Péntektől piros felkiáltójellel kell figyelmeztetni az 1 milliárd forint feletti áruforgalmú kereskedéseknek, ha csökken egy termék kiszerelése. Az RTL Híradónak nyilatkozó kereskedők azonban azt mondják, a feliratok még nyomdában vannak, mert alig néhány napos a feliratot szabályozó rendelet.

A rendelet ugyanis február 22-én jelent meg, de már március 1-jén hatályba lép. A Nemzeti Kereskedelmi Szövetség úgy véli, túl későn jelent meg a rendelet, sok bolt nem tudja ilyen gyorsan beszerezni a címkéket a nyomdáktól. Így aztán a boltok egy része nem is fogja tudni teljesíteni a kormányrendelet által előírtakat.

A kormány mindenesetre azt reméli, hogy az intézkedés révén csökkenni fog az infláció.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság