Atrocitás érte a Google StreetView autójának járművezetőjét Vas megyében

Egyelőre nem tisztázott, miből alakult ki a konfliktus, de az adatrögzítő autó több órán keresztül állt kényszerpihenőn a rendőrség előtti parkolóban. Büntetőeljárás indult.

Olvasónk jelezte kedden, hogy a Google StreetView fényképező és adatrögzítő autója áll a szombathelyi Petőfi Sándor utcában, a rendőrség épülete előtt.

A Google StreetView autója a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság épülete előtt
TM/Nyugat.hu

Először még semmi rosszra nem gondoltunk, hiszen mások is rendszeresen használják azt a parkolót. Lefényképeztük az autót, mivel korábban nagyon sok olvasónk érdeklődött a jármű után.

A Google StreetView adatrögzítő autója, háttérben a szombathelyi tűzoltólaktanya
TM/Nyugat.hu

Később azonban gyanússá vált, hogy az autóhoz hosszú ideig senki nem ment vissza, miközben az ilyen járműveket szinte soha nem hagyják felügyelet nélkül és jellemzően nem parkol „élesített”, nyitott kamerarendszerrel.

Jelen és múlt - atrocitás érte a Google StreetView járművezetőjét Vas megyében
TM/Nyugat.hu

Kérdéseinket ezért elküldtük a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságnak és a rövid válaszból kiderült, hogy valóban nem alaptalan a feltételezésünk, hogy az autó kényszerpihenőn állt a rendőrség előtt.

A Google StreetView autója a rendőrség épülete előtt, Szombathelyen
TM/Nyugat.hu
- Korábban a járművezető és egy másik személy között alakult ki atrocitás. A Szombathelyi Rendőrkapitányság garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt, büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit – írta a 112Press megkeresésére Seffer Lilla rendőr őrnagy, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
A Google StreetView autója, háttérben a Szombathelyi Rendőrkapitányság
TM/Nyugat.hu

Bővebbet egyelőre nem lehet tudni. Korábbi eseteknél jellemzően abból alakult ki konfliktus, hogy valaki kifogásolta, hogy a jármű fényképeket készít a világban és az illető „ehhez nem járult hozzá”. Volt, aki „ nefotózzá!” felkiáltással állta el a gépkocsi útját. Sajnos, vagy szerencsére ez a hazai momentum nem került fel a Google StreetView-ba.

A StreetView kamerája a Szombathelyi Rendőrkapitányság előtt
TM/Nyugat.hu
Egy ma reggeli balesetnél megjegyeztük , hogy tapasztalatunk alapján egyre feszültebbek az emberek és egyre több az agresszív megnyilvánulás az utakon is.

Kérjük a mostani konfliktus magyar résztvevőjét, hogy keresse meg a szerkesztőségünket telefonon, vagy emailben és mondja el, mi volt a konfliktus forrása és szerinte mi történt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló