Need for Speed Zalában: ittasan, jogosítvány nélkül indult el a lopott autóval, a rendőrök is üldözték

8 hónap börtönre ítélték.

A Keszthelyi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak az ittas férfinak az ügyében, aki rendőri figyelmeztetés ellenére nem állt meg a lopott autóval – közölte a Zalaegerszegi Törvényszék.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2021 májusában egy Balaton-parti lovarda közelében italozott az esti órákban. A lovarda területéhez érve meglátott egy személygépkocsit, amiben benne hagyták az indítókulcsot.

Az autó tulajdonosának tudta és beleegyezése nélkül ittasan, vezetői engedély nélkül elindult vele, majd amikor a járművel megállt, egy arra közlekedő felfigyelt az ittas sofőrre és értesítette a rendőrséget.

Miután ismét elindult az autóval, a helyszínre kiérkező rendőrök követték, s felszólították, hogy álljon meg. A férfi nem állt meg, gyorsított és a piroson is áthajtott. Ezt követően irányjelző nélkül bekanyarodott az egyik utcába és a hatóság többszöri felhívása ellenére továbbhajtott.

Végül egy erdei útra fordult, ahol a járőrök szem elől vesztették. A férfi a járművet még az éjszakai órákban visszavitte a lovardához, majd gyalog indult tovább, amikor igazoltatták. A gépjármű nem rendeltetésszerű használata miatt a járműben 189.000 forint kár keletkezett, amit a vádlott teljes mértékben megtérített.

A bíróság bűnösnek mondta ki a férfit 1 rendbeli jármű elvételének bűntette és 1 rendbeli járművezetés ittas állapotban vétsége miatt, ezért őt 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette, továbbá 7 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A büntetővégzés jogerős.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló