Tudta, hogy 2017-ben minden második nap történt emberölés Magyarországon?

Padig vannak hazánknál sokkal veszélyesebb országok is az Európai Unióban.

2017-ben összesen 157 gyilkosságot jegyeztek fel Magyarországon az Eurostat jelentése szerint. Az Európai Unió statisztikai hivatala azt írja, 5200 gyilkosságot regisztráltak a hatóságok 2017-ben az Európai Unióban, ami 19 százalékos csökkenést jelent a 2008-as adatokhoz képest.

A balti államokban történik arányaiban a legtöbb gyilkosság

Lakosságarányosan Lettország vezet a gyilkosságok arányában, ott százezer főre vetítve 5,6 gyilkosság történt a vizsgált évben. A listavezetőt Litvánia (4), Észtország (2,2) és Málta (2) követi.

A skála ellentétes oldalán Luxemburg található 0,3-as, illetve Csehország és Olaszország 0,6-os aránnyal.

Számszerűen a legtöbb gyilkosság Franciaországban (942), az Egyesült Királyságban (809) és Németországban (738) történt.

Magyarország a hatodik helyen áll 1,6-os aránnyal,

Nálunk a vizsgált évben összesen 157 gyilkosságot jegyeztek fel.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tudtad-e?