Tudta, hogy 2017-ben minden második nap történt emberölés Magyarországon?

Padig vannak hazánknál sokkal veszélyesebb országok is az Európai Unióban.

2017-ben összesen 157 gyilkosságot jegyeztek fel Magyarországon az Eurostat jelentése szerint. Az Európai Unió statisztikai hivatala azt írja, 5200 gyilkosságot regisztráltak a hatóságok 2017-ben az Európai Unióban, ami 19 százalékos csökkenést jelent a 2008-as adatokhoz képest.

A balti államokban történik arányaiban a legtöbb gyilkosság

Lakosságarányosan Lettország vezet a gyilkosságok arányában, ott százezer főre vetítve 5,6 gyilkosság történt a vizsgált évben. A listavezetőt Litvánia (4), Észtország (2,2) és Málta (2) követi.

A skála ellentétes oldalán Luxemburg található 0,3-as, illetve Csehország és Olaszország 0,6-os aránnyal.

Számszerűen a legtöbb gyilkosság Franciaországban (942), az Egyesült Királyságban (809) és Németországban (738) történt.

Magyarország a hatodik helyen áll 1,6-os aránnyal,

Nálunk a vizsgált évben összesen 157 gyilkosságot jegyeztek fel.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tudtad-e?