Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az őszödi beszéd Kósáig vezet? - Gyurcsány megszólalt

Gyurcsány Ferenc Szombathelyen reagált a Heti Válasz cikkére. Az utolsó mozaik még hiányzik neki, de arra utalt, hogy Debrecenig vezetnek a szálak.

Mint arról már írtunk A megerőszakolt Szabó Bálintból őszödi koronatanú lett 2013. May 23. 10:30 , Szabó Bálint a Heti Válaszban nyilatkozott arról, hogy tudja kik szivárogtatták ki az öszödi beszédet. Gyurcsány Ferenc csütörtökön délben erről is beszélt szombathelyi sajtótájékoztatóján. Őszöd nem először hozza izgalomba a nyilvánosságot, a volt miniszterelnök szerint fontos ügy, de elsősorban az árulás és a puccskísérletek története. Puccskísérlete az akkori MSZP vezetősége közül pár embernek, akik meg akarták buktatni Gyurcsányt, vagy puccskísérlete a magyar jobboldalnak, amely az utca törvényellenes nyomásával próbálta magát a kormányt megbuktatni. Az őszödi ügy a köztársaság elleni támadás a jobboldal szemében.

Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatója
Még mindig Őszöd. Még mindig én...
Bonyhádi Zoltán

Gyurcsány három pontba foglalta véleményét, miszerint az ország érdeke, hogy megtudjuk, kik vettek részt az akkori MSZP-ből és az ellenzékből a kiszivárogtatásban. Ha ezt az információt cáfolhatatlanul bizonyítani lehet, akkor mérlegelés nélkül kell közzétenni, függetlenül attól, hogy kinek árt és kinek nem.

Gyurcsány tudja, hogy kik szivárogtatták ki a beszédet - Mi lesz Szabó Bálint sorsa?

A volt miniszterelnök tudni vélni, hogy kik vettek részt a kiszivárogtatásban, és már csak az utolsó mozaikra vár, amitől teljes lesz a kép.

Szabó Bálint Heti Válaszban megjelent története, nem az utolsó mozaik. A megjelent nyilatkozat csak a Fidesznek használ, mert árt az MSZP-nek és a baloldali összefogásnak

- mondta Gyurcsány és hozzátette, hogy Szabó Bálint a maga nevében, és nem a Demokratikus Koalíció nevében nyilatkozott, illetve ezt az egészet már februárban elmesélte neki, amire akkor is az volt a válasz, hogy ha nincs bizonyíték, akkor ez az egész csak vádaskodás. Arról is beszélt, hogy képviselői helyeket a DK-ban még nem osztogattak, de a politikai karrierjét ismerve még homályos a jövő - úgy éreztük arra utalt, hogy nem kap Szabó mandátumot.

Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatója
Gyurcsány február óta ismeri Szabó Bálint történetét
Bonyhádi Zoltán

Újságírói kérdésre, hogy tényleg Szekeres Imre, Szili Katalin és Baja Ferenc érintett-e az ügyben, annyit mondott az elnök, hogy ő két férfi és egy nő nevét küldte el Mesterházy Attilának, de csak valószínűsítik, hogy valamelyiküknek, vagy akár mindhármuknak köze lehetett a dologhoz. Szabó nyilatkozatának okát nem ismerik, de egyelőre nem vonnak le következtetéseket. Nem ismerik eléggé ahhoz, hogy megítéljék őt.

Őszödtől a debreceni városházáig - Kósa is benne van?

Mi az utolsó mozaik, ami hiányzik? - e kérdésre azt felelte Gyurcsány, hogy érdemes lenne a lánc másik végéről is vizsgálni a dolgot, ugyanis a nyilvánosságra hozatali lánc egészen Debrecenig vezet, pontosabban a városházáig, a polgármesterig. S bár Kósa Lajos nevét nem mondta ki, de utalása egyértelmű.

Aki azt gondolja, hogy csak MSZP-s szál van az ügyben, az politikailag elvakult, és inkább menjen el kefekötőnek. Kefére még szükség lesz az országban

- mondta Gyurcsány, részben az újságíróknak is címezve.

Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatója
Gyurcsány Ferenc a sajtótájékoztatón
Bonyhádi Zoltán

Gyurcsány szerint jöhet ezer Őszöd, az sem tántorítja el attól, hogy leváltsa ezt az "Istenverte kormányt". Az árulókat fogja felelősségre vonni, nem a közösséget vagy egy pártot. A DK-nak sem emberekkel, hanem szervezetekkel kell összefogni. Hozzátette azt is, hogy az igazi árulás nem az, ami Őszödön volt, hanem az, amit az elmúlt három évben tett a Fidesz az országgal szemben. Gyurcsány külön kiemelte, hogy beszélt Mesterházy Attilával is, és ez az ügy nem változtat semmit a DK álláspontján, senki sem támadja az MSZP-t, és továbbra is törekednek egy demokratikus összefogásra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

A megerőszakolt Szabó Bálintból őszödi koronatanú lett

Nekünk meg tényleg megáll az öszünk, kiből lett a koronatanú, aki lerántotta a leplet. Senki sem emlékszik már a vasi fiktív roma tagtoborzási ügyekre?

Vas megyei koronatanú nevezi meg az őszödi beszéd kiszivárogtatóit

Katalin, Imre és Ferenc árulta el Gyurcsányt Szabó Bálint szerint.

Ferenc Szombathelyen, másodszorra

Politikushaknizott a városban a volt miniszterelnök, sportautók, nyomdagépek és avatandó padok között. Fotóriport.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra