Eddig: 1 716 363 / 3 000 000 Ft, 82 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

A megerőszakolt Szabó Bálintból őszödi koronatanú lett

Nekünk meg tényleg megáll az öszünk, kiből lett a koronatanú, aki lerántotta a Gyurcsány-buktató leplet. Senki sem emlékszik már a vasi fiktív roma tagtoborzási ügyekre?

Van abban valami báj, hogy a Heti Válaszban ki üzeni meg a közvéleménynek a tutit, a balatonőszödi beszéd kiszivárogtatásának „végső bizonyítékát”. Ki lesz a Gyurcsány-buktató beszéd koronatanúja? Ki lehetett jelen, aki Eduardo Rózsa-Flores terézvárosi lakásán a „bennfentesekkel” meghallgathatta az őszödi beszédről készült felvételt? És honnan ismerős nekünk, ennek a Demokratikus Koalíciónál ténykedő Szabó Bálintnak neve? Csak nem ő az az egykori fiktív vasi kisszocialista elnök (korábban fideszes), aki most világnak dicsőségére leleplezte az őszödi beszéd kiszivárogtatóit?

Tényleg ki is ez a Szabó Bálint?

Bizonyára néhányan még emlékeznek a megerőszakolásról, kétes szocialista tagtoborzási akciókról elhíresült Mi az igazság a vasi MSZP-botrányokkal kapcsolatban? – Az egyik főszereplő, Szabó Bálint kitálal… 2005. February 26. 18:50 vasi szocialista botrányra, ami tíz éve, 2003 nyarán robbant ki , és közel két évig tartott. Ami azzal a bizonyos momentummal indult, hogy a vas megyei fiatal szocialistáknál (Fibisz) négyről hirtelen tizennégyre duzzadt a tagszervezetek száma, és a szervezetnek egyszeriben új, magát legitimnek tartó új elnöke lett: Szabó Bálint.

Tíz éve Szabó Bálint, amikor fiktív tagtoborzások után tájékoztat

Szabó Bálint neve a fiktív vasi roma tagtoborzások kapcsán csenghet még ismerősen, de a fiatalember az országos média figyelmét azzal is magára vonta, amikor a nyilvánosság előtt vallott arról, hogy bizonyos romák miként is fenyegették és erőszakolták meg őt. ()A bírósági ügy részleteiről itt olvashat utána.) Újra győztek a romák: dr. Bárándy György, Szabó Bálint ügyvédje a Legfelsőbb Bírósághoz fordul 2004. October 26. 22:27 Aztán pedig arról is sokan cikkeztek, amikor az eredeti bizonyítékok, az ominózus "jegyzőkönyvek" felszívódtak: 2003 októberében Székesfehérváron, egy áruház parkolójában kiemelték Szabó Bálint autójából.

Szabóról még tudható, hogy ifjú szocialista pályafutása előtt a csepregi közgyűlésbe Fidesz-támogatású képviselőként került be (indult polgármesterjelöltként), és lett a városfejlesztési bizottság elnöke. Valamint a megyei közgyűlés jogi bizottságának is a Fidesz felkérésére lett tagja.

(Jegyezzük meg: azt Zuschlag János személyi titkára, Lados István anno bíróság előtt ismerete be, hogy hamis vasi tagbeléptetési jegyzőkönyveket írtak alá. Tehát amiről két éven át cikkeztünk, Lezárult a vasi szocialisták szappanoperája: nem történt semmi, felejtsük el? 2005. December 30. 17:23 igaznak bizonyult.

Komolyan? Tényleg?

Most pedig olvasom, Szabó Bálint tanúja volt annak, amikor a szocialista párt akkori vezetői közül hárman Eduardo Rózsa-Flores Eötvös utcai, a Terézvárosi önkormányzat épületével szemben lévő lakásában meghallgatták az őszödi beszédről készült felvételt. (Az index még hozzáfűzi azt is, hogy Eduardo Rózsa-Floresről régóta kering az a pletyka, hogy ő juttatta el a felvételt a sajtóhoz 2006 szeptemberében.)

Gyurcsány Ferenc mindezt így kommentálja a facebookon:

A Heti Válasz leleplező(?) anyagot közölt az őszödi kiszivárogtatókról. Ha jól értem a szöveget, akkor Baja Ferencet, Szekeres Imrét és Szili Katalint gyanúsítják azzal, hogy egy közvetítőnek átadták a Balatonöszödön elmondott beszédem hangfelvételét. Gyűlölöm az árulást és megvetem az árulókat. De bármi ilyesmivel vádolni valakiket csak akkor szabad, ha megdönthetetlen bizonyítékok állnak rendelkezésre.
A Heti válsz cikke talán közelebb vitt bennünket az igazsághoz. Vagy mégse? Nem tudom. Persze van még számos kérdés. Van-e a szemtanú vallomásán kívül egyéb bizonyíték? Van-e valami nem ismert célja a mostani közlésnek? Kinek az érdeke húzódik meg a háttérben? Kinek segít és kinek nem a lapok keverése és kiterítése?

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Vas megyei koronatanú nevezi meg az őszödi beszéd kiszivárogtatóit

Katalin, Imre és Ferenc árulta el Gyurcsányt Szabó Bálint szerint.

Leisztinger Tamás már a lelátón van

Magyarország egyik leggazdagabb vállalkozója szombaton is tárgyalt a Haladás vezetőivel, de megállapodás még nincs.

Lezárult a vasi szocialisták szappanoperája: nem történt semmi, felejtsük el?

A megerőszakolásról, kétes tagtoborzási akciókról elhíresült vasi szocialista...

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény