„Zúzunk az éjszakában, én meg pár haver” – Ha kalandra vágyik, tekerjen ki este biciklivel a Petőfi-telepre

Már tudjuk, hogy mi lesz a szűk keresztmetszet az új kerékpárútnál.

Ahogy arról korábban már írtunk, Papíron elindult a Szombathely-Balogunyom kerékpárút építése 2022. March 24. 16:15 hosszas huzavona után nemsokára elkezdődik a Szombathelyt Balogunyommal összekötő kerékpárút építése.

Ez szép és jó, viszont már korábban is szóltunk, Amikor az újságíró 14 kilométert biciklizik, hogy megtudja, hogy a városnak nincs 70 millió forintja bicikliútra 2021. November 03. 18:01 hogy Balogunyom és Szombathely között ott van még a Petőfi-telepig vezető kerékpárút, ami az új szakaszt kapcsolja majd össze a megyeszékhellyel, és ami közel sincs rózsás állapotban.

Ezt a felvételt még korábban készítettük a gyatra állapotú szakaszról. Oszlopok vannak, világítás nincs.
Józing Antal

Az út több helyen töredezett, gaz nő rajta, és több helyen hiányzik az útburkolati jel.

A legrosszabb viszont az, hogy teljesen hiányzik a világítás ezen a 2400 méteres, rozzant szakaszon, ami különösen kalandossá teszi errefelé a sötétben kerekezést.

Az út története – csakúgy, mint a hamarosan épülő folytatás – igencsak kalandos és tragikus. Arról, hogy milyen körülmények kellettek ahhoz, hogy megépüljön az út, és hogy milyen változtatások történtek azóta ezen a szakaszon, arról hamarosan részletesebben is olvashatnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video