Eddig: 1 716 363 / 3 000 000 Ft, 82 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

„Zúzunk az éjszakában, én meg pár haver” – Ha kalandra vágyik, tekerjen ki este biciklivel a Petőfi-telepre

Már tudjuk, hogy mi lesz a szűk keresztmetszet az új kerékpárútnál.

Ahogy arról korábban már írtunk, Papíron elindult a Szombathely-Balogunyom kerékpárút építése 2022. March 24. 16:15 hosszas huzavona után nemsokára elkezdődik a Szombathelyt Balogunyommal összekötő kerékpárút építése.

Ez szép és jó, viszont már korábban is szóltunk, Amikor az újságíró 14 kilométert biciklizik, hogy megtudja, hogy a városnak nincs 70 millió forintja bicikliútra 2021. November 03. 18:01 hogy Balogunyom és Szombathely között ott van még a Petőfi-telepig vezető kerékpárút, ami az új szakaszt kapcsolja majd össze a megyeszékhellyel, és ami közel sincs rózsás állapotban.

Ezt a felvételt még korábban készítettük a gyatra állapotú szakaszról. Oszlopok vannak, világítás nincs.
Józing Antal

Az út több helyen töredezett, gaz nő rajta, és több helyen hiányzik az útburkolati jel.

A legrosszabb viszont az, hogy teljesen hiányzik a világítás ezen a 2400 méteres, rozzant szakaszon, ami különösen kalandossá teszi errefelé a sötétben kerekezést.

Az út története – csakúgy, mint a hamarosan épülő folytatás – igencsak kalandos és tragikus. Arról, hogy milyen körülmények kellettek ahhoz, hogy megépüljön az út, és hogy milyen változtatások történtek azóta ezen a szakaszon, arról hamarosan részletesebben is olvashatnak.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video