Ha mindenki rajongásig szereti a fákat, akkor miért nincs belőlük elég?

Több mint félezer hozzászólás érkezett korábbi cikkünkhöz. Rendben. Akkor legyünk radikálisabbak!

„Kedves Nyugat.hu! Én is csatlakozom a magas fákról szóló csikkhez! A Bártfa utcában lakom! A házaink előtt őserdő nőtt! Évek óta nem látjuk a napot felkelni! Talán még tízméteres fák is vannak! Ez a terület az Állategészségi intézet volt anno! Gazda nincs! Most meg a nyárfa virágba fulladunk bele!”

Ez az üzenet és a hozzá tartozó galéria a múltkori írásunkhoz Leárnyékolják a lakást, lekakál róla a madár, levél hull az autóra – Sok baj van ezekkel a hülye fákkal May 30. 19:24 érkezett, amely Szombathely fáival foglalkozott, pontosabban azzal, hogy sokaknak problémát jelentenek.

Bártfa utcai Nyárfa
Kattintson a képre az olvasói galériához!
ol

Csak a Facebook-oldalunkra félezer kommentár érkezett. Döntő többségük nem olyan, mint a fenti, merthogy fák mellett érvelnek, csakúgy, mint a cikk után érkezett 39 hozzászólás Leárnyékolják a lakást, lekakál róla a madár, levél hull az autóra – Sok baj van ezekkel a hülye fákkal May 30. 19:24 .

Vannak közöttük felháborodottak, tudományosak, érzelemmel telítettek, kritikusak, humorosak, ironikusak és pesszimisták.

Például ez:

"Az emberek sajnos már csak ilyenek, Elméletben szeretik a fákat, az állatokat, a családjukat, egymást, de a gyakorlatban már nem működik. Képtelenek az együttélésre, kompromisszumokra, megértésre. Az ember önmagán kívül senkit, semmit nem szeret...az ember egy önző valaki."

Már a videóban sem titkoltuk, hogy célunk a fák melletti „hittérítés”, a közvélemény felrázása volt. Nos, ez úgy tűnik sikerült.

És ha már – majdnem – egyetértés van ebben az alapvető ügyben, miért ne mennénk tovább. Miért ne lehetnénk radikálisabbak?

Nézzünk meg, milyen szombathelyi környezetbarát intézkedéseket támogatnának olvasóink!

A szavazásban csak egyetlen opciót lehet bejelölni, de a cikk után és a Facebook-oldalon várjuk a további ötleteket.

Szombathelyen sok fa van - Vigyázzunk rájuk!
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód