Ha mindenki rajongásig szereti a fákat, akkor miért nincs belőlük elég?

Több mint félezer hozzászólás érkezett korábbi cikkünkhöz. Rendben. Akkor legyünk radikálisabbak!

„Kedves Nyugat.hu! Én is csatlakozom a magas fákról szóló csikkhez! A Bártfa utcában lakom! A házaink előtt őserdő nőtt! Évek óta nem látjuk a napot felkelni! Talán még tízméteres fák is vannak! Ez a terület az Állategészségi intézet volt anno! Gazda nincs! Most meg a nyárfa virágba fulladunk bele!”

Ez az üzenet és a hozzá tartozó galéria a múltkori írásunkhoz Leárnyékolják a lakást, lekakál róla a madár, levél hull az autóra – Sok baj van ezekkel a hülye fákkal 2023. May 30. 19:24 érkezett, amely Szombathely fáival foglalkozott, pontosabban azzal, hogy sokaknak problémát jelentenek.

Bártfa utcai Nyárfa
Kattintson a képre az olvasói galériához!
ol

Csak a Facebook-oldalunkra félezer kommentár érkezett. Döntő többségük nem olyan, mint a fenti, merthogy fák mellett érvelnek, csakúgy, mint a cikk után érkezett 39 hozzászólás Leárnyékolják a lakást, lekakál róla a madár, levél hull az autóra – Sok baj van ezekkel a hülye fákkal 2023. May 30. 19:24 .

Vannak közöttük felháborodottak, tudományosak, érzelemmel telítettek, kritikusak, humorosak, ironikusak és pesszimisták.

Például ez:

"Az emberek sajnos már csak ilyenek, Elméletben szeretik a fákat, az állatokat, a családjukat, egymást, de a gyakorlatban már nem működik. Képtelenek az együttélésre, kompromisszumokra, megértésre. Az ember önmagán kívül senkit, semmit nem szeret...az ember egy önző valaki."

Már a videóban sem titkoltuk, hogy célunk a fák melletti „hittérítés”, a közvélemény felrázása volt. Nos, ez úgy tűnik sikerült.

És ha már – majdnem – egyetértés van ebben az alapvető ügyben, miért ne mennénk tovább. Miért ne lehetnénk radikálisabbak?

Nézzünk meg, milyen szombathelyi környezetbarát intézkedéseket támogatnának olvasóink!

A szavazásban csak egyetlen opciót lehet bejelölni, de a cikk után és a Facebook-oldalon várjuk a további ötleteket.

Szombathelyen sok fa van - Vigyázzunk rájuk!
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód