Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha valaki nem kap maszkot hétfőig Szombathelyen, az jelezze körzete képviselőjének!

Németh Ákos tanácsnok üzente ezt egy videóban.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Németh Ákos adott néhány tanácsot a maszkok viselésével kapcsolatban, majd részletezte azokat az erőfeszítéseket, melyeket azért tesznek, hogy megpróbálják eljuttatni a szombathelyiekhez az önkormányzat által megrendelt maszkokat:

Kelemen Krisztián képviselő is tisztázott néhány dolgot egy Facebook bejegyzésben, amiből az is kiderül, hogy az ő tapasztalatai szerint is akadnak olyan családok, akik nem kapják meg a maszkokat. Mindenesetre igyekeznek azokat pótolni.

1. A Szombathelyen háztartásonként kiosztott 2 darab maszk nem jár, hanem a szombathelyi Önkormányzat úgy döntött, hogy erre forrást biztosít, ezzel támogatja a szombathelyieket és ezzel is védi a szombathelyi Polgárok egészségét ebben a pandémiás vészhelyzetben. Kérjük, akinek ki kell mennie otthonról az hordja, vegye fel a maszkot, hiszen ezzel egymást védjük és akkor működik igazán a védelem, ha mindenki hordja!

2. A maszkokat közérdekű munkára önként jelentkezők terjesztik a postaládákba, fizetség nélkül a szabadidejüket áldozva erre a közfeladatra. Tehát hálásval és köszönettel tartozunk nekik! Munkájukat becsülettel végzik, a maszkok szigorú számadásúak és el kell számolni vele a munka kezdetén és a végén is. A terjesztést minden este személyesen ellenőrizzük vissza, aznap és másnap is.

3. A maszkok borítékban érkeznek mindenkinek a postaládájába. A terjesztés folyamatos és a terveink szerint vasárnap estig mindenki meg fogja kapni, Szombathely teljes területével végezni fogunk! Célszerű a postaládát mindennap üríteni, mert a vastag boríték kilóghat a postaládából, ha az tele van reklámújságokkal, levelekkel! Ez mindenkinek az egyéni felelőssége!

4. Eddig közel 16.000 darab borítékot terjesztettünk két nap alatt a postaládákba és a tapasztalat az, hogy lehetnek olyan háztartások, ahol a lakók nem találtak borítékot a postaládában, például azért mert a postaláda olyan állapotban van, hogy könnyen "eltűnik" a tartalma, mint például a képen, hogy még ajtaja sincsen. Minden egyedi bejelentést kivizsgálunk és pótoljuk a hiányzó maszkokat tartalmazó borítékot. Azonban a Mártírok terén a 20 lakásból, ahova személyesen tegnap este csengettünk be 1 helyen nem "kaptak" borítékot! Ma a Március 15.-e téren 12 lakástulajdonos nem találta a borítéskot a postaládában (kép), de ezeket is pótoltuk.

5. Egy háztartásba 2 darab mosható maszkot tudunk adni, ez egy borítékot jelent. Nem tudunk többet adni! Ezt mindenkinek meg kell értenie, hiszen másoknak is, azaz minden szombathelyinek jutnia kell a maszkokból!

6. Az önkormányzatunk minden tőle telhetőt megtesz a szombathelyi Polgárokért, de csak a szombathelyi Polgárokért! Nem tudunk maszkot adni más városban, falukban élőknek! Mi Szombathelyért dolgozunk, a Szombathelyiekért vagyunk felelősek! Más településen élők érdeklődjenek a helyi önkormányzatnál a szükségletek miatt!

És a legfontosabbak: Figyeljünk egymásra! Vigyázzunk egymásra! Nem kell pánikot kelteni vagy valótlanságokat állítani! Maradjon otthon, aki megteheti! Ne vigyük el mások maszkot tartalmazó borítékját! Segítsük az önkormányzat munkáját, legyen még több önkéntes! Aki tud anyagilag is segítse az önkormányzat Koronavírus alapját, hogy a továbbiakban szükséges eszközök beszerzésére, a rendkívüli kiadásokra, a krízishelyzetben lévő családok támogatására legyen elegendő fedezet!

A szombathelyiek a saját képviselőjük felé tudják jelezni a problémákat! Szombathely fogjon össze ebbe a nehéz helyzetbe! Köszönöm/Köszönjük a támogatást!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hasznos

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra