Ha van pénze SZÉP-kártyán, gyorsan költse el

Május 31-ig lehet kedvező adózás mellett felhasználni a SZÉP-kártyát, júniustól már csak 15 százalékos büntetéssel lehet megtenni ugyanezt.

Ha nem költik el május végéig a SZÉP-kártya tulajdonosok az október közepéig megkapott pénzüket, akkor ugrik a kedvezményük, és júniustól már csak 15 százalékos büntetéssel tehetik ezt meg – emlékeztet az Index.

Tavaly októberben született döntés arról, hogy a kormány egyszeri büntetés megfizetésével ösztönzi a SZÉP-kártya tulajdonosokat, hogy mielőbb költsék el a munkáltatójuktól kapott juttatást.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési-miniszter akkor elmondta, mintegy 100 milliárd forintnyi alvópénz található a SZÉP-kártyák szálláshely, vendéglátás és szabadidő alszámláin, annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány idején a felhasználás ösztönzése érdekében a kormány eltörölte a felhasználási korlátokat, így például lehetővé tette az alszámlák közötti átjárhatóságot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek