Hágában ítélkeznek majd az orosz háborús bűnösök felett

A felállítandó hágai szervezet koordinálja majd a bizonyítékok begyűjtését és együttműködik az Eurojusttal, amely nyomozócsoportokat fog delegálni a különböző helyszínekre.

Ursula von der Leyen Kijevben jelentette be, hogy egy nemzetközi törvényszéket állítanak fel Hágában, az Ukrajnában elkövetett háborús bűnök kivizsgálására - írja a 444 .

A Bizottság elnöke azért utazott Ukrajnába, hogy a háború kitörésének egy éves évfordulójához közeledve katonai, pénzügyi és politikai segítséget ígérjen.

A felállítandó hágai szervezetről von der Leyen azt mondta, az koordinálja majd a bizonyítékok begyűjtését és együttműködik majd az Eurojust nevű EU-s szervezettel, amely nyomozócsoportokat delegál majd a különböző helyszínekre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek