Kiégett egy épület a Claudius Hotel mögött

Kigyulladt és teljesen kiégett egy 300 négyzetméteres épület a Claudius Hotel mögött, a Fedett Uszoda szomszédságában vasárnap hajnalban, Szombathelyen. Az épületben a jelek szerint hajléktalanok laktak.

Hajléktalanszálló

Információink szerint önkormányzati tulajdonú az a használaton kívüli épület, amely vasárnap hajnalban kigyulladt a vasi megyeszékhelyen. A jelek szerint a Hotel Claudius mögött álló 10x30 méter alapterületű épület közepéről terjedhettek szét a lángok. A kiérkező tűzoltók minden ajtót zárva találtak, néhány ablak viszont már kitörött, feltehetőleg a hőhatásnak köszönhetően. A helyiségekben ruhákra, szemeteszsákokra, matracokra és ételmaradékra bukkantak a tűzoltók, ezért legelőször hőkamerákkal alaposan átkutatták a lángoló, sűrű füstbe burkolózó épületet, emberek után kutatva. Szerencsére senkit nem találtak.

Kiégett egy épület a Hotel Claudius mögött, Szombathelyen
Kiégett egy épület a Hotel Claudius mögött, Szombathelyen
Tánczos Mihály

Bontásra ítélve

Az épület belseje teljesen kiégett, a tűz a tetőt sem kímélte, így a Claudius mögötti épületet le kell bontani. A lángok a közeli szállodát és a szomszédos uszodát nem fenyegették. Hasonló tűz több is volt már Szombathelyen. 2005. júniusában az Iseum melletti használaton kívüli üzletsor felső szintjén halálra égett egy hajléktalan, aki feltehetőleg égő cigarettával aludt el. Ennek az üzletsornak az alsó szintjére is hajléktalanok költöztek be. A tűzoltóknak már többször akadt ott dolguk, amikor a felhalmozott szemét lángra kapott.

Szikraeső - izott a tetőszigetelés is
Szikraeső - izott a tetőszigetelés is
Tánczos Mihály
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Ismét hajléktalant vertek fiatalok Szombathelyen

A hajléktalan férfit értékeinek átadására kényszerítették úgy, hogy seprűnyéllel és téglával bántalmazták és kezéről próbálták letépni az óráját.

Diákok gyújtották fel a hajléktalant?

Az alvó hajléktalan alatt álmában meggyújtották a matracot. Az áldozattal beszélgetve kiderült, Tóth Istvánt...

Sátánfajzatok – Gyerekek kínozták meg és gyújtották fel a férfit

Megvert, kifosztott és felgyújtott három gyerek egy 62 éves férfit Szombathelyen....

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló