"A Haladás vezetői felelősek a kialakult helyzetért, nekik kell megoldani"

A szombathelyi közgyűlés december 14-én tárgyalja az NBII-es csapat csődközeli helyzetét.

"Több mint 500 milliós adóssága van a Haladás futballklubnak" - jelentette ki Czeglédy Csaba képviselő (független) a szombathelyi közgyűlésen, csütörtök délelőtt.

A képviselő hangsúlyozta, hogy megerősítést nyertek azok a hírek Szeptembertől nem kapnak fizetést a Szombathelyi Haladásnál 2023. November 27. 15:57 , amelyek hónapok óta terjednek az NBII-ben szereplő futballcsapatról. Javasolta, hogy a december 14-i közgyűlésre hívják meg a csapat vezetőit, addigra kiderül, hogy a december 9-i határidőig Vészhelyzet a Rohonci úton: megszűnhet a Haladás futballcsapata 2023. November 26. 07:02 sikerül-e rendbe rakni a csapat gazdálkodását. Az önkormányzat egyébként kezdeményezte a Haladás futballklub tagi közgyűlésének, és a felügyelőbizottságnak az összehívását.

Elküldték a selyemzsinórt?

Mint mondta, a csapattöbbségi tulajdonosa, Homlok Zsolt megint megígérte, hogy kap pénzt a csapat, és rendeződik a helyzete. Czeglédy viszont felhívta a figyelmet, hogy ha így is lesz, a csapat akkor is bajban lesz, ha ezt a szezont végig is tudja játszani.

Nemény András polgármester hozzátette, az önkormányzatnak nincs lehetősége, hogy közbeavatkozzon, a csapat vezetői nem is kommunikálnak velük. Megjegyezte, az NBI-es, NBII-es csapatokat sehol sem az önkormányzat támogatja, Szombathelynek több olyan sportegyesülete is van, ami megérdemli a támogatást.

Illés Károly frakcióvezető (Fidesz) azt mondta, az önkormányzat nem tud most döntést hozni, támogatják, hogy december 14-én tárgyalják az ügyet.

Homlok Zsolt a kulcsember

Tóth Kálmán frakcióvezető (Éljen Szombathely) arra hívta fel a figyelmet, hogy a HVSE-ben is gondok vannak, ott is adósságok halmozódtak fel. Emlékeztetett rá, hogy Homlok Zsolt egyszerre többségi tulajdonosa a Haladás futballcsapatnak, és társadalmi elnöke a Haladás VSE-nek. Kijelentette, a Haladás vezetői felelősek a kialakult helyzetért, nekik kell azt megoldani.

A frakcióvezető egyetért Czeglédyvel, aki korábban azt mondta, Homlok Zsolt megkaphatta a selyemzsinórt a NER-ben, amióta elvált Mészáros Lőrinc lányától. Tóth Kálmán szerint Homlok Zsolt korábban a cégeiből hozott pénzt a Haladásba és a HVSE-be, most mára saját pénzéből kellene, de erre nem hajlandó. Ezért vannak adósságok most a Haladásnál és a HVSE-nél.

A közgyűlés tehát meghívja a futballcsapat vezetőit december 14-ére, az év utolsó közgyűlésére, addigra amúgy is lejár a december 9-i határidő, amíg rendezni kell a csapat anyagi helyzetét. Különben a játékosok szabadon igazolhatóvá válnak, és veszélybe kerülhet a csapat tavaszi játékengedélye.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet