Önkormányzati támogatás nélkül kapta meg az NB2-es lincencet a Haladás

Közel egymilliárd forintot kellett beletenni ehhez a klubba.

Némi meglepetésre tagnap kora este kiderült, hogy a Haladás megkapta az MLSZ játékengedélyét Megvan a Haladás NB2-es licence, indulhatnak a másodosztályban 2019. July 29. 19:33 a következő szezonra az NB2-ben. A hír azért meglepő, mert a múlt heti rendkívüli közgyűlésen A Haladás sokadik, utolsó pillanatban érkezett kérését most nem teljesítette a közgyűlés 2019. July 25. 13:52 még arról volt szó Gyors pénzt akartak a Haladás vezetői, nem jött be, most megy a kapkodás 2019. July 26. 10:38 , hogy ha a csapat nem kapja meg az önkormányzat 150 milliós támogatását, akkor elúszik a játékengedély a Haladás Labdarúgó Kft. pénzügyi problémái miatt.

A Haladás vezetői a júliusi ankéton
Mészáros D. Zsolt

Igaz, már a közgyűlés után bejelentette a klub, hogy nem adják fel, el is indultak a találgatások Talán megmentik a Haladást, a Haladás cáfolja, hogy az Illés Akadémia lehet az ára 2019. July 25. 15:27 . Illés Béla, a csapat többségi tulajdonosa közleményében azt írta, hogy valóban tárgyaltak Homlok Zsolttal, de konkrétumokat nem árult el.

Annyit most megtudtunk, hogy a csapat nem kapta meg az önkormányzat 150 milliós támogatását, anélkül szerezték meg a licencet. Azt sem tudjuk, hogyan, honnan és mennyi pénzt sikerült szerezni, és hogy milyen feltételeket kellett teljesíteni a játékengedély megszerzéséhez.

Így viszont megint csak felmerül a kérdés, hogy mire volt jó a múlt heti rendkívüli közgyűlés, hacsak arra nem, hogy a Haladás megússza azokat a lépéseket A Haladás sokadik, utolsó pillanatban érkezett kérését most nem teljesítette a közgyűlés 2019. July 25. 13:52 , amiket most meg kellett tenniük.

A Fidesz-frakció megszavazta volna a támogatást
Nagy Jácint

A közgyűlésen érződött, hogy a Fidesz-frakció meg akarta szavazni a támogatást, először Puskás Tivadar polgármester is emellett érvelt, de a szünet után Puskás véleménye látványosan megváltozott. valószínűleg rájöttek, hogy az őszi önkormányzati választások előtt nem lenne népszerű, ha további közpénzt öntenének az első osztályból éppen most kiesett csapatba.

A rendkívüli közgyűlésen A Haladás sokadik, utolsó pillanatban érkezett kérését most nem teljesítette a közgyűlés 2019. July 25. 13:52 a Fideszen kívüli új többség megjelent tagjai, Ipkovich György, Horváth Attila Éljen Szombathely), Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria) és Balassa Péter (Jobbik) az elejétől kezdve amellett érvelt, hogy a korábban már kétszer is megszavazott szigorú feltételek teljesítése nélkül nem kaphatja meg a Haladás a 150 milliót.

Nem is kapták meg, de anélkül is sikerült megoldaniuk a problémát, legalábbis egyelőre. Nemény András, az Éljen Szombathely! frakcióvezetője, polgármester-jelöltje lapunknak most azt mondta, jól tették, hogy nem engedtek a zsarolásnak, határozottan ragaszkodtak a szigorú feltételek teljesítéséhez, és ahhoz hogy a város pénzét csak úgy nem adják oda a klubnak.

Hozzátette, ha a rendkívüli közgyűlésen fideszes többség lett volna, akkor megszavazzák a támogatást és elengedik a készfizető kezességről szóló feltételt, hiszen erre szólította fel őket a párt polgármester-jelöltje.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet