Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hétfőig haladékot kapott a Haladás, hogy igazolja, képes elindulni az NB2-ben

Addig van még idő a pénzügyi gondok rendezésére.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) licencadó bizottsága hétfőn dönt arról, hogy a Vác FC, a Szombathelyi Haladás és a Balmazújváros indulhat-e az NB II-es bajnokság 2019–2020-as kiírásában - írj a Nemzeti Sport .

Eddig mindenki, a szombathelyi városvezetés is úgy tudta, hogy pénteken döntenek a játékengedélyről, erre hivatkozva hívta össze Puskás Tivadar polgármester szerdán Július 26-án dől el, indulhat-e a Haladás az NB2-ben, csütörtökre rendkívüli közgyűlést hívott össze a polgármester 2019. July 24. 11:56 egy nappal későbbre, csütörtökre a rendkívüli közgyűlést.

Hétfőig kaptak haladékot
Mészáros D. Zsolt

A közgyűlés nem tudott határozatot hozni A Haladás sokadik, utolsó pillanatban érkezett kérését most nem teljesítette a közgyűlés 2019. July 25. 13:52 , mert határozatképtelen lett, az elején Ipkovich György (Éljen Szombathely), Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria) és Balassa Péter (Jobbik) is azt kérte, hogy halasszák el a közgyűlést péntek reggelre, addigra visszaérnek a szabadságon lévő képviselők és a jogi bizottság is megtárgyalja az ügyet. Erre Puskás Tivadar nem volt hajlandó a pénteki határidőre hivatkozva.

Mivel a közgyűlés nem döntött arról, hogy a Haladás megkapja az előlegként kért 150 millió forintot, a csapat tulajdonosai más megoldást kerestek, az biztos, hogy Homlok Zsolthoz, a HVSE elnökségi tagjához, Mészáros Lőrinc vejéhez fordultak segítségért, Illés Béla azt is bejelentette, hogy befizeti a ráeső tulajdoni hozzájárulást.

A közgyűlésnek ugyanis van egy olyan határozata, hogy ha a többi tulajdonos is teljesíti a befizetést, akkor átutalják a 150 milliót. A licence szigorú feltétele ugyanis, hogy a csapatnak nem lehet mínuszban a törzstőkéje; jelenleg mínusz 390 millió a törzstőke. Ezt kellene gyorsan rendezni.

De közben kiderült Gyors pénzt akartak a Haladás vezetői, nem jött be, most megy a kapkodás 2019. July 26. 10:38 , hogy az önkormányzati utaláshoz szükség van a Haladás harmadik, kisebbségi tulajdonosának, a Haladás Marketing Kft-nek a befizetésére is.

Most úgy tűnik, a Haladás kapott három nap haladékot, hogy rendezhesse az anyagiakat, és egyre nyilvánvalóbb, hogy semmi értelme sem volt összehívni a csütörtöki rendkívüli közgyűlést.

A labda most már a Haladás tulajdonosainak térfelén pattog.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra