Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy hozzászoktak a képviselők, hogy pénz kell a Haladásnak, hogy akkor is vitáztak róla, amikor nem kértek pénzt

Csak az idén 200 milliót kapott a csapat a várostól, állítólag a többségi tulajdonos nyúlt most a zsebébe.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Érdekes jelenet játszódott le a mai szombathelyi városi közgyűlésen Rendben lesz a szezon végéig a Haladás, enyhítették a szociális támogatások feltételeit 2019. December 19. 08:37 . Két gazdasági társaság (Vasivíz Zrt. és Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft.) beszámolóját tárgyalták, és a képviselők azon vitáztak, hogy adjanak-e plusz pénzt a Haladásnak.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Már alakult a konszenzus arról, hogy nem adnak, amikor felállt a Haladás új ügyvezetője, Séllei Árpád, és közölte, hogy a klub nem kért pénzt, és nem is kér. Ami valóban így van, az előterjesztésben nem szerepelt kérelem, csak egy szakértői jelentés fogalmazta meg, hogy még 350 millió forint kellene Még 350 millió forint kellene, hogy a Haladás be tudja fejezni a jelenlegi szezont 2019. December 13. 11:52 , hogy a Haladás be tudja fejezni a jelenlegi szezont.

Mészáros D. Zsolt

De az utóbbi évek állandó vitái és a csapat sokat hangoztatott nehéz helyzete miatt a képviselők már ezt is úgy értelmezték, hogy megint pénzt kér a csapat. A hosszú történetet itt foglaltuk össze Még 350 millió forint kellene, hogy a Haladás be tudja fejezni a jelenlegi szezont 2019. December 13. 11:52 , de a lényeg, hogy csak az idén már összesen 200 milliót kapott az önkormányzattól a Haladás.

50 milliót az előre letárgyalt, éves támogatás keretében, majd 150 millió előleget azzal, hogy ezt a következő három évre esedékes 50-50 millió terhére kapják.

A közgyűlési vitából viszont világosan látható volt, hogy nem akarnak több pénzt adni a csapatnak. És az is, hogy a képviselőknek, pártállástól függetlenül, elegük van Illés Bélából és köréből, akik egyébként a Halmill Kft.-től a most négymilliárd forint állami pénzből kistafírungozott Illés Akadémiába vitték át a Haladás többségi tulajdonrészét Állítólag már nem a Halmill Kft. a Haladás többségi tulajdonosa, hanem az Illés Akadémia 2019. November 18. 14:33 .

Czeglédy Csaba független képviselő egyenesen olyan javaslatot tett le, hogy az önkormányzat csak akkor adjon további pénzt a csapatnak, ha ezt a többségi tulajdont átadják a Haladás Marketing Kft.-nek vagy a Haladás VSE-nek, de az a minimum, hogy mindenképpen megszabadulnak Illés Béláéktól.

Eltüntetnék Illés Bélát a Haladás közeléből
Józing Antal

Séllei Árpád ügyvezető válaszából kiderült, hogy a többségi tulajdonos, tehát az Illés Akadémia tett most pénzt a csapatba, ebből a pénzből kifizették a játékosokat, az elbocsátott edzőket Ez a nagy baj! Supka feljelentette a Haladást 2019. December 17. 19:23 , és az MLSZ büntetését Pénzbüntetést kapott az egyébként is szűkölködő Haladás 2019. December 18. 15:38 is. Az ügyvezető azt is kijelentette, hogy a szezon végéig rendben lesz a Haladás.

A folytatás viszont továbbra is homályos, az látszik, hogy az önkormányzat és Illés Béláék között már nincs együttműködés, és az elhangzottak fényében nem is nagyon lesz.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Haladás már nem Szombathelyé, hanem egy szűk érdekcsoporté.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés