Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Állítólag már nem a Halmill Kft. a Haladás többségi tulajdonosa, hanem az Illés Akadémia

Czeglédy Csaba szombathelyi képviselő szerint Illés Béla az egyik cégéből a másikba tette át a futballklubot.

"Illés Béláék (Halmill Kft.) Illés Béláéknak (Illés Akadémia Alapítvány) ajándékozták a Szombathelyi Haladás Kft. tulajdonrészét. Tehát nem a HVSE az önkormányzat új tulajdonostársa.

Azt, hogy van pénz az Akadémián, jól mutatja, hogy Illésék kényszerből csak betettek az alapítványból 210 millió forintot a Kft-be. Vajon mennyi forrás felett gazdálkodnak, ha abból simán kivettek ennyi pénzt.

Az ajándékozás ténye azt is jelenti szerintem, hogy Illésék kikosarazták Homlok Zsoltot, ráadásul az új állami akadémiát is Illésék fogják működtetni 15 évig" - írja Facebook-posztjában Czeglédy Csaba szombathelyi városi képviselő.

Felhívtuk Czeglédyt, aki lapunknak megerősítette, az információ valós, a tulajdonosok nemrég jelentették be a városházán.

Nemrég írtunk arról Megtudtuk, mennyiért bérli majd az Illés Akadémia az új szombathelyi fociakadémiát 2019. November 05. 09:03 , hogy Illés Béla akadémiája mennyiért bérli a hatmilliárd forint közpénzből felépülő új szombathelyi fociakadémiát. Az épülő akadémiáról egy hónapja írtunk nagyobb tényfeltáró cikket Mi épül ott a síkon távolban? – Állami pénzből magán fociakadémia Szombathelyen 2019. October 20. 18:19 . (Amivel egyébként országos díjat is nyertünk Büszkén jelentjük - Országos fődíjat nyert a Nyugat tényfeltáró cikke 2019. November 14. 14:59 .)

A haladás az elmúlt hónapokban csődközeli helyzetben volt, hónapokig ment a huzavona A Haladás először elkérné az önkormányzati plusz támogatást, utána csinálna üzleti tervet 2019. July 25. 08:45 az önkormányzatól kért 150 milliós előleg miatt, amit végül megkaphatott volna a klub, de kiderült, hogy Illés Béla, a Halmill Kft. tulajdonosa 210 milliót tett bele cégébe A többségi tulajdonos 210 millát tett a közösbe, így megkapja a pénzt a várostól a Haladás 2019. August 27. 18:23 , mint a Haladás többségi tulajdonosába.

Akkor mg az a hír terjedt, hogy Homlok Zsolt, Mészáros Lőrinc veje, a HVSE társadalmi elnöke segítette ki Illés Bélát, most úgy tűnik, ezt Illés Béla oldotta meg saját másik cégéből és állami segítséggel.

Információink szerint a tulajdonosváltás miatt leállt a klub gazdasági és jogi átvilágítása is, aminek eredményéről a november végi közgyűlésen kellett volna beszámolni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra