Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nincs nyoma Hende bejelentésének

Döntött vagy nem a kormány a MÁV ingatlanok sorsáról? Tényleg Szombathelyé lesz végre a Haladás stadion?

Orbán Viktor miniszterelnök az LuK bővítésének avatásán Orbán a LuKban préselt - Hende pápát intett a reptérnek 2012. October 26. 17:46 bejelentette, hogy megállapodás született, miszerint a nem közlekedési célú MÁV ingatlanokat, az állam megvásárolja és azok ingyen a területileg illetékes városi önkormányzathoz tulajdonába kerülnek. Szombathelyen nagy, és értékes ingatlanokról van szó, hiszen a MÁV tulajdonában van a jelenlegi Haladás stadion Mi lesz a Haladás pálya sorsa? 2012. October 04. 07:15 , a stadion és a Claudius hotel közti terület, és több, kisebb ingatlan is.

Nem válaszoltak

A szombathelyi közgyűlés MSZP-frakciója azonban a bejelentést követő városi közgyűlésen Nem akarnak többé irreális fűtésszámlákat 2012. October 30. 08:55 hiába kérte a megállapodásról szóló dokumentumokat.

November 18-án, az IVS projekt záróünnepségén Megint átadták a felújított szombathelyi belvárost 2012. November 17. 16:04 Hende Csaba honvédelmi miniszter már arról beszélt, hogy a kormány döntött: Szombathely ingyen megkapja a sokat vitatott MÁV ingatlanokat, azok a város tulajdonába kerülnek.

A kormány döntésének azonban sehol nem találtuk nyomát, pedig átnéztük a kormányrendeleteket, kormányhatározatokat, sőt, még a nemzetgazdasági, a nemzeti fejlesztési, a vidékfejlesztési és a belügyminisztérium adatbankját, a Magyar Közlöny legutóbbi számait is. A kormányszóvivői iroda, és a Miniszterelnökség sajtóosztálya sem válaszolt kérdéseinkre, pedig erre két napjuk lett volna.

Nagy kérdés tehát továbbra is: Valóban megszületett a döntés a MÁV ingatlanokról?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Megint átadták a felújított szombathelyi belvárost

Közben Hende Csaba bejelentett: a város megkapja a MÁV-ingatlanokat, és lesz pénz, sok mindenre.

Nem akarnak többé irreális fűtésszámlákat

Kezébe veszi az ügyet a szombathelyi önkormányzat. Erről is tárgyalnak a szerdai közgyűlésen, sőt, a Haladás pálya megszerzéséről is. Előzetesünk.

Orbán a LuKban préselt - Hende pápát intett a reptérnek

Az üzemcsarnok-avatóra kivezényelt szalagmunkások új ünnepi sárga pólót is kaptak, fehéret az irodisták. Orbán préselt először, aztán villámebédelt.

Mi lesz a Haladás pálya sorsa?

Ha a MÁV valóban ingyen Szombathelynek „adja”’ a stadiont, azt tizenöt évig sportcélra lehet használni. Igaz vannak kiskapuk.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra