Nem tudnák kifizetni a bérleti díjat, nem használhatják a sportolók az új szombathelyi stadiont

Még szerződésük sincs az egyesületeknek.

A hétvége híre volt, hogy nem engedik be Átadták az új Haladás stadiont, mégsem lehet használni 2017. November 12. 10:38 a Haladás VSE utánpótlás játékosait a szerdán átadott Felavattuk a Hali-stadiont! Itt újranézheti élő közvetítésünket 2017. November 08. 18:49 új Haladás Sportkomplexumba, később kiderült, más szakosztályoknak sincs nyitva Nem csak az utánpótlás labdarúgóit nem engedik be a Haladás Sportkomplexumba 2017. November 12. 15:45 a létesítmény.

Stadionavató ünnepség a Haladás Sportkomplexumban
Itt megnézheti a stadionavatásról készült galériánkat
Vágvölgyi Bálint

A Haladás VSE nevében az egyik elnökségi tag, Foki Róbert adott ki közleményt Átadták az új Haladás stadiont, mégsem lehet használni 2017. November 12. 10:38 , amiben azzal magyarázta a dolgot, hogy a kivitelező egy hétre ismét munkaterületté nyilvánította a sportkomplexumot.

Megbízható forrásból származó információink szerint azonban nem ez a fő oka annak, hogy senki sem mehet be a stadionba. Arról van szó, hogy

nincs aláírt szerződés az ideiglenes üzemeltető és az egyesületek, szakosztályok között.

A stadiont átmenetileg a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft. üzemelteti elvileg. A száz százalékban önkormányzati tulajdonban lévő cég irányította a stadion építését, és intézett minden, a sportkomplexummal kapcsolatos ügyet.

Az üzemeltetőt egyébként már rég meg kellett volna találni, erre a városi közgyűlésben az ellenzék már hónapok, sőt évek óta figyelmeztette a városvezetést.

Ám elérkezett a stadionavatás, és még mindig nincs üzemeltető. A közgyűlés ezért bízta meg átmenetileg ezzel a fejlesztő céget.

A Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft. azonban a múlt héten visszaadta a stadiont a kivitelezőnek, így ezen a héten a Swietelsky Magyarország Kft. az üzemeltető.

A stadion parkolójában munkások pakolnak hétfő délelőtt

Informátoraink szerint valójában a stadion és a hozzá tartozó üzemcsarnokok teljesen készen van, a november 8-i avatóünnepség után nyugodtan birtokba is vehették volna a sportolók. Viszont az üzemeltető - a Haladás Sportkomplexum Kft. - jóval több bérleti díjat akar kérni a stadion és a munkacsarnokok használatáért, mint amelyet az egyesületek fizetni tudnak.

A városi közgyűlés ugyanis szeptemberben döntött úgy, hogy a HVSE-t és a Swietelsky-Haladást összesen 145 millió forinttal támogatja Évi 145 milliót fizet az önkormányzat, hogy egyesületei használhassák az új stadiont 2017. September 21. 21:29 , hogy ki tudják fizetni a sportkomplexum bérleti díját. De úgy tűnik, ez is kevés lesz.

A magasabb bérleti díjat viszont az egyesületek nem tudják kigazdálkodni, és ezért nincsenek még aláírva a bérleti szerződések. Valószínűleg az önkormányzat segítségére várnak, ami kétséges, hiszen még arról sincs döntés, mennyit kell fizetnie pluszban a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft-nek az átmeneti üzemeltetés költségeire.

Teherautó a parkolóban

Felhívtuk Koczka Tibor sportért (is) felelős alpolgármestert, aki annyit mondott, a bérleti szerződés az üzemeltető ügye, az önkormányzatnak akkor lesz kompetenciája, ha a sportolók beköltöztek a stadionba.

Egyébként a Haladás focisták beköltözhetnek, szerződés nélkül is. De ezen a hétvégén ők idegenben játszanak, az új stadionban az első bajnoki meccs közel két hét múlva, november 24-én lesz. Addig akár meg is egyezhetnek.

Feltettük kérdéseinket a kivitelező Swietelsky Magyaroszág Kft-nek, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft-nek, a Haladás VSE-nek és a Swietelsky-Haladás Labdarúgó Kft-nek, válaszokat még nem kaptunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet