Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Évi 145 milliót fizet az önkormányzat, hogy egyesületei használhassák az új stadiont

Ez tulajdonképpen a stadion bérleti díja.

A Haladás VSE-t évi 70 millió, a Haladás labdarúgócsapatát évi 75 millióval támogatja az önkormányzat, ez tulajdonképpen az új, hamarosan átadandó stadion bérleti díja - derül ki a szombathelyi közgyűlés pénteki rendkívüli ülésére készült anyagból.

Azt is megfogalmazzák, hogy ezen felül a két sportegyesület a stadion használatával kapcsolatban semmilyen többlettámogatást nem nyújt.

Az új stadiont piaci alapon akarják működtetni, ezért a város sportegyesületeinek is bérleti díjat kell fizetniük a használatáért. Azonban egyelőre a pályázatot sem írták ki az üzemeltetésre. Mint a közgyűlést követő sajtótájékoztatókon Népszavazást kezdeményez a Csónakázótó megőrzéséért a szombathelyi közgyűlés baloldali frakciója 2017. September 15. 15:32 kiderült, erről több mint két órát vitáztak a képviselők a csütörtöki közgyűlés Október végén adják át az új stadiont, elkészül a zanati bicikliút, beépítenék a volt cipőgyárat 2017. September 14. 08:31 zárt szakaszában.

Azt még nem tudjuk, kell-e további összegekkel megtámogatnia az önkormányzatnak a stadion működését. Ugyanis, ha az átadásig nem találnak piaci üzemeltetőt, ami elég esélyes, akkor a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft. üzemelteti az átmeneti időszakban. Erre az önkormányzati tulajdonú cégnek azonban nincs fedezete, Illés Károly alpolgármester (Fidesz) a közgyűlést követő sajtótájékoztatón Népszavazást kezdeményez a Csónakázótó megőrzéséért a szombathelyi közgyűlés baloldali frakciója 2017. September 15. 15:32 ki is jelentette, hogy akkor az önkormányzatnak kell fedeznie a költségeket.

A pénteki rendkívüli ülésen természetesen ott leszünk.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra