Évi 145 milliót fizet az önkormányzat, hogy egyesületei használhassák az új stadiont

Ez tulajdonképpen a stadion bérleti díja.

A Haladás VSE-t évi 70 millió, a Haladás labdarúgócsapatát évi 75 millióval támogatja az önkormányzat, ez tulajdonképpen az új, hamarosan átadandó stadion bérleti díja - derül ki a szombathelyi közgyűlés pénteki rendkívüli ülésére készült anyagból.

Azt is megfogalmazzák, hogy ezen felül a két sportegyesület a stadion használatával kapcsolatban semmilyen többlettámogatást nem nyújt.

Az új stadiont piaci alapon akarják működtetni, ezért a város sportegyesületeinek is bérleti díjat kell fizetniük a használatáért. Azonban egyelőre a pályázatot sem írták ki az üzemeltetésre. Mint a közgyűlést követő sajtótájékoztatókon Népszavazást kezdeményez a Csónakázótó megőrzéséért a szombathelyi közgyűlés baloldali frakciója 2017. September 15. 15:32 kiderült, erről több mint két órát vitáztak a képviselők a csütörtöki közgyűlés Október végén adják át az új stadiont, elkészül a zanati bicikliút, beépítenék a volt cipőgyárat 2017. September 14. 08:31 zárt szakaszában.

Azt még nem tudjuk, kell-e további összegekkel megtámogatnia az önkormányzatnak a stadion működését. Ugyanis, ha az átadásig nem találnak piaci üzemeltetőt, ami elég esélyes, akkor a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft. üzemelteti az átmeneti időszakban. Erre az önkormányzati tulajdonú cégnek azonban nincs fedezete, Illés Károly alpolgármester (Fidesz) a közgyűlést követő sajtótájékoztatón Népszavazást kezdeményez a Csónakázótó megőrzéséért a szombathelyi közgyűlés baloldali frakciója 2017. September 15. 15:32 ki is jelentette, hogy akkor az önkormányzatnak kell fedeznie a költségeket.

A pénteki rendkívüli ülésen természetesen ott leszünk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet