Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

„Polgármester úr, Ön gyáva!”

Ezt többször is elmondta az ellenzék frakcióvezetője a szombathelyi közgyűlés Haladás-stadionról tervezett rendkívüli ülésén. Ami elmaradt, mert a Fidesz-frakció nem jelent meg.

Pedig alig néhány perccel korábban teljes létszámban ott voltak Hende Csaba sajtótájékoztatóján Közel 10 milliárdból lehet új stadionja a Haladásnak 2013. August 28. 17:16 , ahol bejelentették a Haladás-stadion felújítását és bemutatták annak terveit. A Fidesz-frakcióból csupán Szakály Gábor frakcióvezető jött el, és ott volt Prugberger Emil (Pro Savaria) is. És persze Puskás Tivadar polgármester, alpolgármesterei közül senki.

Futva menekültek?

Az ellenzék teljes létszámban ott volt, még a két betegeskedő MSZP-s, Kővári Attila és Gyebrovszki János is eljött. Megjelent Ipkovich György és Nemény András, a megye két MSZP-s országgyűlési képviselője is. Na, és számos érdeklődő is, akik később egy darabig még a folyosón tárgyalták a történteket.

Puskás láthatóan gyorsan rövidre akarta zárni az ügyet, bejelentette, hog az ülés nem határozatképes, és el is indult kifelé. Czeglédy Csaba (MSZP-SZTKE) frakcióvezető hiába kért szót, így a távozó polgármesternek mondta el mondókáját.

Rendkívüli közgyűlés
Csak Szakály volt jelen a Fideszből
Mészáros Zsolt

Azt kérdezte, hol vannak azok a fideszesek, akik nem sokkal korábban ott voltak Hende sajtótájékoztatóján. Válaszolt is: futva menekültek ki a városházáról. Kijelentette, a polgármester gyáva, sajtótájékoztatót tart közgyűlés helyett, é nem mer beszámolni a tervekről a közgyűlés nyilvánossága előtt. Czeglédy szerint Puskás ezzel Hende Csaba politikai kampányához asszisztál, ami gyávaság és nem méltó Puskás Tivadarhoz.

Puskás a szabályzatot idézte, és megjegyezte, annak kell biztosítania a többséget, aki kezdeményezte a rendkívüli ülést. Czeglédy szerint ez a városvezetés dolga lett volna, és most a polgármester gyáva módon elhúzza a belét.

Korábban már bejelentették, de csak most döntöttek

Puskás aztán távozott, az ülés elmaradt. Amit egyébként az MSZP-SZTKE frakció és Horváth Zoltán (LMP) képviselő kezdeményezett Nincsenek tervek, de örülni akarnak a Haladás-stadionnak 2013. August 16. 07:03 . A Haladás-stadion terveit, valamint a távhőrendeketet szerette volna az ellenzék megtárgyalni, előbbinél arra hivatkoztak, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Hende Csaba honvédelmi miniszter többször is bejelentette, hogy van pénz rá, és készek a látványtervek.

Rendkívüli közgyűlés
Az ellenzék és Prugberger Emil jelen volt
Mészáros Zsolt

Az ülés elmaradását korábban már megjósoltuk Nincsenek tervek, de örülni akarnak a Haladás-stadionnak 2013. August 16. 07:03 , igaz, azt nem tudhattuk előre, hogy a kormány éppen a mai napon dönt a stadion felújításáról, és Hende eljön Szombathelyre ezt bejelenteni.

A rendkívüli közgyűlés előtt azért adtak ki anyagot, ebben azonban nyoma sincs a konkrét terveknek. Egy átfogó, de részleteiben nem kidolgozott programról szól, erről írtunk már korábban Kültéri fitneszpark épül a Csónakázótó mellett 2013. January 30. 15:29 . Része a Csónakázó tó környékének és a fedett uszodának a felújítása. A Haladás pályáról csak annyi, hogy megemlíti a tervezett kézilabdacsarnokot. És azt, hogy a kézilabdacsarnok előkészítésével a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft.-t bízták meg.

Rendkívüli közgyűlés
Puskás távozik, Czeglédy számonkér
Mészáros Zsolt

A kft. pályázatot nyújtott be a látványsportokat támogató TAO alaphoz, az anyagban az áll, hogy a pályázat elbírálás alatt van, és az ügyre a pályázati döntés után tér vissza a közgyűlés. Mindezt, persze, felülírta a kormánydöntés, de erről a városvezető frakciószövetség távolmaradása miatt nem sikerült tárgyalni a közgyűlésben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Közel 10 milliárdból lehet új stadionja a Haladásnak

Döntött a kormány a Rohonci úti pálya és környékének fejlesztéséről. Látványtervek még nincsenek, csupán víziók és rajzok.

Elkezdték a Haladás stadion tervezését

Úgy tudjuk, a munkába egy szombathelyi építészt is bevontak, és a mai kormányülésen is téma a szombathelyi stadion ügye.

Legyen? Ne legyen? Milyen legyen az új Haladás-stadion?

Közgyűlési téma lesz holnap, de mi szeretnénk megismerni olvasóink véleményét.

Nincsenek tervek, de örülni akarnak a Haladás-stadionnak

Összehívta a polgármester a szombathelyi közgyűlés rendkívüli ülését, de a Fidesz nem akar tárgyalni. Megjósoljuk: nem is fognak.

Megszereztük a stadionterveket, amiről Orbán beszélt

A miniszterelnök bejelentette, de senki nem találta a Haladás-stadion látványterveit. Nekünk megvan, és már azt is tudjuk, hogy egy Fradi-meccsel avatjuk.

Hol vannak Orbán Hali-stadion tervei?

Jól eldugták, az biztos. A Haladásnál nincsenek, az alpolgármester tájékozódási időt kért. Pedig a miniszterelnök azt ígérte, már idén nekilátnak.

Kültéri fitneszpark épül a Csónakázótó mellett

Több egészséges mozgás, több sárkányhajózás, s még több turista. Ezek voltak a szombathelyi városvezetés céljai.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra