Miért kell biztonsági okok miatt elhalasztani egy NB III-as meccset Nyugat-Dunántúlon??

A szombathelyi Haladás VSE szombatra tervezett soproni meccsét jövő szerdán játsszák le, sokkal kevesebb néző előtt.

Csütörtökön késő délután közölte Elmarad a Haladás VSE soron következő meccse 2023. August 17. 19:26 a Haladás VSE, hogy az augusztus 19., szombatra tervezett NB III-as soproni mérkőzésüket elhalasztják, biztonságtechnikai okokra hivatkozva. A meccset augusztus 23-án, szerdán délután 17:30-tól játsszák le.

A meccs elhalasztása komoly felháborodást okozott Szombathelyen. Az utóbbi időben ugyanis a "nagy Hali", az NB II-ben játszó Haladás labdarúgócsapat szurkolóinak egy része átpártolt a "kis Halihoz", a Haladás VSE tavaly óta az NB III-ban szereplő csapatához. Így sokan készültek a szombati soproni meccsre. És most kiderült, hogy éppen ez volt az oka a halasztásnak.

Ötszáz edzett Haladás-szurkoló ígérte érkezését

Holpár Pétert, a Caola SC Sopron ügyvezetőjét telefonon értük el, aki elmesélte, hogyan született meg a döntés a halasztásról.

Mint mondta, a szokások szerint a meccs előtt felvették a kapcsolatot az érkező egyesülettel, a megbeszélésen az is szóba került, hogy hány vendégszurkolóra kell számítani. A HVSE közölte, hogy ötszáz szurkoló érkezik Sopronba.

A soproni egyesület ezután a rendőrséghez fordult, ahonnan viszont azt az választ kapták, hogy ennyi vendégszurkoló biztosításához ezen a hétvégén a meccs jelentős biztonságtechnikai kockázattal jár az idő rövidsége és a párhuzamos városi rendezvények miatt.

Ötszáz, a Szombathelyi Haladás nem is olyan régi NBI-es meccsein edződött szurkoló vonulását a stadionon kívül is biztosítani kellene. Sopronban ráadásul több rendezvény is lesz a hétvégén augusztus 20. alkalmából, ezekre az eseményekre is kell rendőr.

Mindenki beleegyezett a halasztásba

Holpár Péter elmondta, hogy a rendőrség, a mérkőzés biztosítását végző cég, valamint a futballcsapatok az egyeztetések eredményeként közösen döntöttek a mérkőzés elhalasztását, és ezt a hatóság tudomásul vette. Az, hogy zárt kapuk mellett rendezzék meg a meccset, fel sem merült.

Az ügyvezető hozzátette: két opció merült fel, az egyik a halasztás, a másik az, hogy így is megtartják a mérkőzést, és bíznak abban, hogy nem történik semmi rendkívüli. A halasztásba mindkét csapat beleegyezett, annak ellenére, hogy ez senkinek sem jó, szerdán biztosan kevesebb néző lesz a meccsen, és így a jegybevétel is kevesebb lesz - mondta Holpár Péter.

A Haladás VSE lapunknak megerősítette, hogy beleegyeztek a mérkőzés elhalasztásába. "Miután mindkét klub érdeke a mérkőzés biztonságos lebonyolítása, ezért a Haladás VSE a mérkőzés időpontjának módosításához a hozzájárulását megadta" - írta kérdésünkre Somfalvi Csaba a HVSE labdarúgó szakosztályvezetője.

A Győri Rendőr-főkapitányságra is elküldtük kérdéseinket, válaszukban azt írják, hogy a mérkőzés elhalasztását nem a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezte.

Hozzátették, az említett futballmeccs normál biztonsági besorolású, ami azt jelenti, hogy a rendőrség külső biztosítási feladatokat lát el, a belső rend fenntartása a rendező feladata.

Mint írják, a főkapitányság megfelelő létszámmal készült fel a mérkőzés biztosítására az eredeti időpontban, és ugyanezt teszik a meccs későbbi lebonyolításakor is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport