Eddig: 1 799 863 / 3 000 000 Ft, 94 támogató. Még4nap.
Légy része az igazságnak!

Miért kell biztonsági okok miatt elhalasztani egy NB III-as meccset Nyugat-Dunántúlon??

A szombathelyi Haladás VSE szombatra tervezett soproni meccsét jövő szerdán játsszák le, sokkal kevesebb néző előtt.

Csütörtökön késő délután közölte Elmarad a Haladás VSE soron következő meccse August 17. 19:26 a Haladás VSE, hogy az augusztus 19., szombatra tervezett NB III-as soproni mérkőzésüket elhalasztják, biztonságtechnikai okokra hivatkozva. A meccset augusztus 23-án, szerdán délután 17:30-tól játsszák le.

A meccs elhalasztása komoly felháborodást okozott Szombathelyen. Az utóbbi időben ugyanis a "nagy Hali" , az NB II-ben játszó Haladás labdarúgócsapat szurkolóinak egy része átpártolt a "kis Halihoz" , a Haladás VSE tavaly óta az NB III-ban szereplő csapatához. Így sokan készültek a szombati soproni meccsre. És most kiderült, hogy éppen ez volt az oka a halasztásnak.

Ötszáz edzett Haladás-szurkoló ígérte érkezését

Holpár Pétert, a Caola SC Sopron ügyvezetőjét telefonon értük el, aki elmesélte, hogyan született meg a döntés a halasztásról.

Mint mondta, a szokások szerint a meccs előtt felvették a kapcsolatot az érkező egyesülettel, a megbeszélésen az is szóba került, hogy hány vendégszurkolóra kell számítani. A HVSE közölte, hogy ötszáz szurkoló érkezik Sopronba.

A soproni egyesület ezután a rendőrséghez fordult, ahonnan viszont azt az választ kapták, hogy ennyi vendégszurkoló biztosításához ezen a hétvégén a meccs jelentős biztonságtechnikai kockázattal jár az idő rövidsége és a párhuzamos városi rendezvények miatt.

Ötszáz, a Szombathelyi Haladás nem is olyan régi NBI-es meccsein edződött szurkoló vonulását a stadionon kívül is biztosítani kellene. Sopronban ráadásul több rendezvény is lesz a hétvégén augusztus 20. alkalmából, ezekre az eseményekre is kell rendőr.

Mindenki beleegyezett a halasztásba

Holpár Péter elmondta, hogy a rendőrség, a mérkőzés biztosítását végző cég, valamint a futballcsapatok az egyeztetések eredményeként közösen döntöttek a mérkőzés elhalasztását, és ezt a hatóság tudomásul vette. Az, hogy zárt kapuk mellett rendezzék meg a meccset, fel sem merült.

Az ügyvezető hozzátette: két opció merült fel, az egyik a halasztás, a másik az, hogy így is megtartják a mérkőzést, és bíznak abban, hogy nem történik semmi rendkívüli. A halasztásba mindkét csapat beleegyezett, annak ellenére, hogy ez senkinek sem jó , szerdán biztosan kevesebb néző lesz a meccsen, és így a jegybevétel is kevesebb lesz - mondta Holpár Péter.

A Haladás VSE lapunknak megerősítette, hogy beleegyeztek a mérkőzés elhalasztásába. "Miután mindkét klub érdeke a mérkőzés biztonságos lebonyolítása, ezért a Haladás VSE a mérkőzés időpontjának módosításához a hozzájárulását megadta" - írta kérdésünkre Somfalvi Csaba a HVSE labdarúgó szakosztályvezetője.

A Győri Rendőr-főkapitányságra is elküldtük kérdéseinket, válaszukban azt írják, hogy a mérkőzés elhalasztását nem a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezte.

Hozzátették, az említett futballmeccs normál biztonsági besorolású, ami azt jelenti, hogy a rendőrség külső biztosítási feladatokat lát el, a belső rend fenntartása a rendező feladata.

Mint írják, a főkapitányság megfelelő létszámmal készült fel a mérkőzés biztosítására az eredeti időpontban, és ugyanezt teszik a meccs későbbi lebonyolításakor is.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport