Halálos tolatás Szombathelyen: a rámpa oldalfalához szorította a sértettet

Bíróság előtt az ügy.

A Szombathelyi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2021 októberében, egy szombathelyi telephelyen tolatást végzett egy nyergesvontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel, melynek során a pótkocsi mögött tartózkodó sértettet a rakodáshoz használt rámpa beton oldalfalához szorította - közölte szerda reggel a Vas Megyei Főügyészség.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ vonatkozó rendelkezését, azaz – a hátramenet biztonságos végrehajtásához – nem gondoskodott megfelelő irányító személyzetről. A sértett a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően elhunyt. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló