Állatkínzásról kamuzott álnéven a rendőröknek Rábapatyon, de lebukott

300.000 forintjába került.

A Sárvári Járásbíróság hamis vád bűntette miatt 300.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy büntetett előéletű férfit – derül ki a Szombathelyi Törvényszék lapunkhoz is eljuttatott közleményéből.

A vádlott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt - 2022. január 5-én - egy telefonszámról, más néven bemutatkozva bejelentést tett a segélyhívó központba, miszerint egy férfi egy rábapatyi utcában, fabódék mellett két kutyát tart, amelyekről nem gondoskodik, a kutyáknak nincs fedett búvóhelyük, az állatok rövid lánccal vannak megkötve, s a férfi vizet, valamint ételt sem ad nekik, emiatt a kutyák olyan soványak, hogy kilátszanak a bordáik.

A helyszínre érkező rendőrjárőrök megállapították, hogy a vádlott bejelentése valótlan volt, valóban van a bejelentésben megjelölt helyen két kutya, azonban a tulajdonos biztosítja nekik a megfelelő életkörülményeket, s rendszeresen ad nekik ételt és vizet is.

A vádlott a fenti magatartásával a nyomozó hatóság előtt hamisan vádolt állatkínzás vétségének elkövetésével. Az ítélet jogerős.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek