Márkás, használt cuccokat árult a piacon – aztán kiderült a turpisság

Egy vásártéren ellenőrizték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az árusok portékáit. A hivatali mustra után volt, akinek nemcsak árui nélkül kellett távoznia, hanem bűncselekmény és szabálysértés miatt is felelnie kell majd.

Közelebbről vették szemügyre a pénzügyőrök egy Tolna vármegyei piactér kínálatát, ahol egy nő használt termékként kínált különféle hangzatos márkajelzésű - Tommy Hilfiger, Karl Lagerfeld, Hugo Boss, Nike - ruhákat, pólókat, pulóvereket és zoknikat – írja lapunkhoz is eljuttatott közleményében a NAV.

Szakértő is megvizsgálta a portékákat, amikről egyértelműen megállapították, hogy nemcsak újak, hanem hamisak is, és a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül próbálták meg értékesíteni azokat.

A több száz, használtként kínált, mintegy négymillió forint forgalmi értékű hamis ruhát lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak – közölték.

(Címlapképünk illusztráció.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek