Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hamis kopogtatócédulákon múlott az MDF Vas megyei listája?

Legalábbis ezt állítja az index. De kiderült, az MDF jelöltjére leadott ajánlószelvények közül elég sokat talált érvénytelennek a választási bizottság. Az MDF megyei elnöke azt mondja, nyugodt szívvel állnak minden vizsgálat elé.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Alig néhány órával ezelőtt írtuk meg Vas megyében 20 képviselőjelölt indul április 11-én 2010. March 22. 15:29 , hogy Vas megye 2. választókerületében a bizottság visszautasította Mészáros Tibor MDF-es jelölt nyilvántartásba vételét. A dolognak azért is van nagyobb súlya, mert így a megyében nem állíthat listát az MDF.

Nem hat darabon múlt

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az index cikke szerint Mészáros 754 kopogtatócédulát adott le még pénteken, a határidő lejárta előtt. A bizottság viszont hat darabról megállapította, hogy azok nem az Állami Nyomdában készültek, tehát hamisak, ezért a választási bizottság hamisítás gyanúja miatt feljelentést tett. A lap azt is írja, hogy Szabó Gábor, az 1. választókerület MDF-es jelöltnek a nyilvántartásba vételét pedig a Fidesz megfellebbezte.

Gróf István itt még a jelölteket mutatja be
Mészáros Zsolt

Gróf István, az MDF megyei elnöke a nyugat.hu-nak viszont azt mondta, nem csak hat darab ajánlószelvényen múlt a dolog. A bizottság ennél több cédulát talált érvénytelennek formai okok miatt, tehát már akkor eldőlt, hogy Mészáros Tibor nem indulhat. Aztán a bizottság egyik tagja javasolta, hogy tegyenek feljelentést, mert hat darab szelvény hamis.

Gróf kijelentette, a kopogtatócédulákat leadásuk előtt a jelöltekkel közösen ellenőrizték, azokban nem volt hamisított szelvénnyel nem találkoztak. Úgy vélte, a történet az aljas kampány része. Hangsúlyozta, nyugodt szívvel állnak minden vizsgálat ellen, hiszen tiszta a lelkiismeretük.

Nem csodálkozom a Fidesz fellebbezésén

Szabó Gábor megerősítette, hogy valóban több szelvényt dobott ki a bizottság, az ő nevére leadott közül is mintegy 70-et. Ő azonban még így is a szükséges 750 darab felett teljesített, így egyedüli vasi MDF-jelöltként nyilvántartásba került. Hozzátette, érdekes, hogy Szombathelyen az MDF-es ajánlószelvények mintegy 10 százalékát találták formailag kifogásolhatónak. Ilyen nagy arányban sehol máshol nem semmisítenek meg kopogtatócédulákat a bizottságok.

Szabó Gábor már nem csodálkozik
Mészáros Zsolt

A Fidesz fellebbezéséről annyit mondott, nem csodálkozik azon, hiszen a Fidesz már korábban is megtett mindent azért, hogy az MDF jelöltjei ne tudjanak elindulni a megyében.

Az illetékes választási bizottságot, sajnos, már nem sikerült elérnünk. A bizottságnak egyébként három választott, tehát szakértő tagja van, további három főt pedig a pártok delegáltak.

Lapunk egyébként úgy tudja, a kifogásolt cédulák abból a gyűjtőládából származhatnak, amelyet az MDF szombathelyi székháza előtt állítottak fel. Ezt az információt egyik nyilatkozónk sem erősítette meg.

Laptársunkhoz is dobtak be hamisított kopogtatócédulákat

A 2. sz. Választási Bizottsághoz kitöltetlen, utólag hamisított ajánlószelvényeket is bevittek ma reggel. Laptársunk, az alon.hu munkatársa talált 64 darab kitöltetlen szelvényt ma reggel a szerkesztőség postaládájában, amit bevitt a bizottsághoz. Mint elmondta, pénteken reggel még nem voltak a postaládában a cédulák.

A bizottság megállapította, hogy a cédulák hamisak, ha azokat valaki felhasználta volna, választási bűncselekményt követ el. A talált cédulákat átadták a rendőrségnek és feljelentést tettek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Vas megyében 20 képviselőjelölt indul április 11-én

Péntek délutánig kellett leadniuk a jelölteknek a kopogtatócédulákat. Nagy verseny volt, a regisztráció hétfő délutánig tartott. Meglepetés a megyében, hogy két új párt is listát állíthat, az MDF viszont nem.

Figyelmeztetés balról: Ne csaljanak a kopogtatócédulákkal!

Horváth Attilától az MSZP városi elnökétől jött az intelem, aki úgy tudja: az utolsó pillanatokban,egy olyan párt akarja leadni az ajánlókat, amelyik törvénysértő módon szerezte meg azokat.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés