Három "honvédségi" géppel mentek Orbánék Egyiptomba

A gépek egyenként legalább 140 fő befogadására alkalmasak.

A honvédségi flottából három repülőgépet is igénybe vett a kormány Orbán Viktor egyiptomi hivatalos útjára, írja a 24.hu. Orbán – aki a parlamenti napirendi felszólalása után – még hétfőn utazott Kairóba, ahol többek között Abdel-Fattáh esz-Szíszi államfővel tárgyal.

A miniszterelnököt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is elkísérte, továbbá egy cégvezetőkből álló csoport is kiutazott, ők a 24.hu szerint egyiptomi partnereikkel találkozhatnak üzleti fórum keretében.

A delegáció szállításához hétfőn Budapestről Kairóba repült a honvédség mindkét Airbus A319-es gépe, amelyek egyenként legalább 140 fő befogadására alkalmasak. A harmadik repülővel Szijjártó Péter érkezett.

A külügyminiszter a honvédség 606-os jelű Falconjával hétfőn addigra már körberepülte fél Európát. Szijjártó a Facebook-oldalán egy rajzos animációt is közzétett, hogy bemutassa a betervezett 7200 kilométeres repülési útvonalat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek