Három "honvédségi" géppel mentek Orbánék Egyiptomba

A gépek egyenként legalább 140 fő befogadására alkalmasak.

A honvédségi flottából három repülőgépet is igénybe vett a kormány Orbán Viktor egyiptomi hivatalos útjára, írja a 24.hu . Orbán – aki a parlamenti napirendi felszólalása után – még hétfőn utazott Kairóba, ahol többek között Abdel-Fattáh esz-Szíszi államfővel tárgyal.

Mondd el nekünk, milyen Nyugatot szeretnél!
Kitöltöm a kérdőívet

A miniszterelnököt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is elkísérte, továbbá egy cégvezetőkből álló csoport is kiutazott, ők a 24.hu szerint egyiptomi partnereikkel találkozhatnak üzleti fórum keretében.

A delegáció szállításához hétfőn Budapestről Kairóba repült a honvédség mindkét Airbus A319-es gépe, amelyek egyenként legalább 140 fő befogadására alkalmasak. A harmadik repülővel Szijjártó Péter érkezett.

A külügyminiszter a honvédség 606-os jelű Falconjával hétfőn addigra már körberepülte fél Európát. Szijjártó a Facebook-oldalán egy rajzos animációt is közzétett, hogy bemutassa a betervezett 7200 kilométeres repülési útvonalat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek