Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Három nap alatt fertőtlenítették az összes helyijáratos buszmegállót Szombathelyen

Összesen 86 pavilonos buszváró tisztult meg a városban.

Mint ahogy arról lapunk is beszámolt, hétfőn délután Szombathely polgármestere, Nemény András bejelentette 500 darab gyorsteszt érkezett Szombathelyre, az orvosok kapják 2020. April 06. 17:28 többek között azt, hogy megkezdődött a közterületek fertőtlenítése. Ezt elsősorban a forgalmas helyeken végzik el, így ide tartoznak például a buszmegállók is.

Egy olvasónk pedig videón is megörökítette, A szombathelyi KISZ lakótelepen már fertőtlenítik a buszmegállókat 2020. April 08. 15:44 amint a KISZ lakótelepen a sárga védőruhába bújt emberek serényen dolgoznak az egyik buszmegállóban.

Nem sokkal később a városháza beszámolójából kiderült, hogy a fertőtlenítőakció három napig tartott. Hétfőtől szerdáig fertőtlenítették úgynevezett Bergosept Clorine gomba-, baktérium- és vírusölő fertőtlenítőoldattal az önkormányzat tulajdonában lévő 48 darab pavilonos, helyijáratos buszmegállót – ezeknek közvetlen területét, valamint a várók plexiüvegeit és ülőfelületeit is.

Mindemellett fertőtlenítettek még további 38 darab pavilonos, helyijáratos buszmegállót is, ezt viszont nem az önkormányzat, hanem ezeknek a váróknak a tulajdonosa, a JCDecaux vállalat végeztette el.

Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

A Szent Gellért utcai volt az utolsó váró a sorban szerda délután, a megálló fertőtlenítésekor pedig Horváth Soma alpolgármester is tiszteletét tette. Átvette ugyanis az önkormányzati tulajdonban lévő buszmegállókat fertőtlenítő cég, a Unita Armed Company Kft. adományát. 50 flakon alkoholmentes, kézi fertőtlenítőgélt ajándékoztak Szombathelynek, ezt pedig az alpolgármester rögvest át is adta a SZOVA-nak és a SzomParknak.

Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely

Tovább az oldalra