Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Három nap alatt fertőtlenítették az összes helyijáratos buszmegállót Szombathelyen

Összesen 86 pavilonos buszváró tisztult meg a városban.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mint ahogy arról lapunk is beszámolt, hétfőn délután Szombathely polgármestere, Nemény András bejelentette 500 darab gyorsteszt érkezett Szombathelyre, az orvosok kapják April 06. 17:28 többek között azt, hogy megkezdődött a közterületek fertőtlenítése. Ezt elsősorban a forgalmas helyeken végzik el, így ide tartoznak például a buszmegállók is.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Egy olvasónk pedig videón is megörökítette, A szombathelyi KISZ lakótelepen már fertőtlenítik a buszmegállókat April 08. 15:44 amint a KISZ lakótelepen a sárga védőruhába bújt emberek serényen dolgoznak az egyik buszmegállóban.

Nem sokkal később a városháza beszámolójából kiderült, hogy a fertőtlenítőakció három napig tartott. Hétfőtől szerdáig fertőtlenítették úgynevezett Bergosept Clorine gomba-, baktérium- és vírusölő fertőtlenítőoldattal az önkormányzat tulajdonában lévő 48 darab pavilonos, helyijáratos buszmegállót – ezeknek közvetlen területét, valamint a várók plexiüvegeit és ülőfelületeit is.

Mindemellett fertőtlenítettek még további 38 darab pavilonos, helyijáratos buszmegállót is, ezt viszont nem az önkormányzat, hanem ezeknek a váróknak a tulajdonosa, a JCDecaux vállalat végeztette el.

Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

A Szent Gellért utcai volt az utolsó váró a sorban szerda délután, a megálló fertőtlenítésekor pedig Horváth Soma alpolgármester is tiszteletét tette. Átvette ugyanis az önkormányzati tulajdonban lévő buszmegállókat fertőtlenítő cég, a Unita Armed Company Kft. adományát. 50 flakon alkoholmentes, kézi fertőtlenítőgélt ajándékoztak Szombathelynek, ezt pedig az alpolgármester rögvest át is adta a SZOVA-nak és a SzomParknak.

Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csak Szombathely

Hirdetés