Három vitorlást venne az Orbán Balázs-féle alapítvány a Balatonra – Frissítve

Jók lesznek a kastély mellé.

Január végén jelent meg a közbeszerzési értesítőben egy felhívás arról, hogy három darab új vitorlás hajót szerezne be az Orbán Balázs vezette Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC). A győztest nyílt eljárásban választanák ki – írja az rtl.hu.

Az uniós felhívásból egyelőre annyi derül ki, hogy 3 darab új típusú vitorlás hajót vennének, az azokhoz tartozó felszerelésekkel együtt, ami 18 darab úszást segítő mellényt, valamint a vitorlás hajók szállítására alkalmas rendszámmal ellátott utánfutók beszerzését jelenti. Ezeket az MCC meg is vásárolná.

Azt is pontosan meghatározták, milyen vitorlásokra lenne szüksége az Orbán Viktor politikai igazgatója által vezetett MCC-nek. E szerint a hajóknak hatszemélyesnek kell lenniük, maximum 1450 kilogrammos terhelhetőséggel. Fontos még, hogy a jármű legyen a „World Sailing osztályban legalább 3 éve nyilvántartott hajótípus”.

A megvásárolt vitorlásokat aztán a révfülöpi vitorláskikötőbe kell leszállítani. A révfülöpi ingatlanhoz a kikötő mellett egy kastély is tartozik.

Frissítés:

Az MCC Kommunikáció reakciója:

A Cholnoky Jenő Gyermek- és Ifjúsági Kikötő, Diáktábor a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozásának kiemelt helyszíne, amelyet a tavalyi évben komoly felújításokat követően vehettek birtokba diákok mind a 24 képzési helyszínünkről, valamennyi korosztályból.

Az MCC-ben jelenleg mintegy 6500 diák tanul. Tavaly május vége és október eleje között több mint 1000 diák, képzésben részt vevő fiatal, hazai és külföldi oktató vett részt programokon a révfülöpi központban. A magas szintű foglalkozásokon túl az intézmény elkötelezte magát a vitorlásoktatás, mint közösségépítő sport és a vitorláskultúra ápolása mellett, így a Révfülöpön táborozók betekintést nyerhetnek a vitorlázás rejtelmeibe is. A vitorlások beszerzése a több ezer diák oktatását szolgálja. A fejlesztések célja, hogy Révfülöpi központunkban egy időben, egy turnusban akár több száz diák is táborozhasson és részt vehessen az oktatásban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek