Hárommilliós végkielégítéssel távozhat Novák Katalin

Köztársasági elnökként pedig a miniszteri fizetésének dupláját fogja kapni.

Miután államfői jelölése miatt lemondott Novák Katalin lemondott 2021. December 22. 15:16 Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, mintegy hárommillió forintos végkielégítéssel búcsúzhat – írja a 24.hu . Mint kifejtették, Novák csak másfél évig volt miniszter, ezért nem három havi pénz jár neki, mint például a büntetőügye miatt lemondott igazságügyi államtitkárnak, Völner Pálnak, hanem csak másfél havi illetmény.

Még jobban jár majd Novák, amint köztársasági elnökké választják: onnantól a miniszteri fizetésének dupláját kapja, azaz körülbelül havi négymillió forintot. Ugyanis mint a lap felhívja a figyelmet, az államfő illetménye az átlagkeresethez van kötve.

A hatályos törvények szerint ez az apanázs élete végéig megilleti majd őt, ráadásul ezt kiegészíti a személyes gépkocsi-használat, egy három fős titkárság, egészségügyi ellátás. Sőt, ha kéri, akkor a „megfelelő lakhatását is biztosítja” neki az állam egyfős személyzettel. Ez a 24.hu szerint a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy rezidenciát is kapnak használatra, amelyben családjával élhet akkor is, ha lejárt az államfői mandátuma.

A cikk kiemelte azt is, a 44 éves fideszes politikus lesz a legfiatalabb köztársasági elnök a magyar történelemben, valamint az első női elnök is, már ha megválasztják, ám ez a fideszes többség miatt valójában inkább csak formalitás – idézi ahang.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet