Határozatlan idejű sztrájk lesz a Répcelaki Móra Iskolában

A nevelőtestület 17 tagja csatlakozik december 8-án az országos, egységes sztrájkhoz, 9-től, péntektől pedig határozatlan idejű munkabeszüntetést hirdetnek.

Nevelőtestületünk 17 tagja csatlakozik december 8-án az országos, egységes sztrájkhoz, illetve 9.-től, péntektől pedig határozatlan idejű munkabeszüntetést hirdetünk. Tesszük mindezt azért, hogy kiálljunk az oktatás és gyermekeink jövőjéért, az elbocsátott pedagógusokért. November 30-án kiadott nyilatkozatunk továbbra is fenntartjuk - áll az iskola, szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A nyilatkozat szövege pedig az alábbi:

"Megdöbbenve értesültünk a sajtóból arról, hogy újabb elbocsátások történtek Budapesten. Az indoklás számunkra értelmezhetetlen, miszerint a diákok tanuláshoz való jogának védelmében cselekedtek ismét a döntéshozók.

Meggyőződésünk, hogy ez így nem mehet tovább. Kik fogják holnaptól azoknak a diákoknak mutatni az utat, akik így veszítették el tanáraikat? Kik fogják őket meghallgatni, beszélgetni velük, tanítani őket a jövő kihívásaira? Ki kiséri majd őket a ballagásukon? Mindenki pótolható-mondják, ami téves megállapítás.

A diákoknak állandóságra, biztonságra, példaképekre van szükségük, hogy eligazodjanak a jelenlegi változó világban. Tanárokként feladatunk a diákok mentális egészségének ápolása is, nem csak abból áll a munkánk, hogy megtanítjuk a szakunknak megfelelő ismereteket. Ez a helyzet olyan mélységekbe, bizonytalanságba taszítja gyermekeinket, amelyhez nincs fogható.

Követeljük, hogy azonnali hatállyal vonják vissza mind a 13 pedagógus felmentését! Követeljük, hogy még ma üljenek össze az oktatásért felelősen gondolkodó szervezetek és mielőbbi megoldást találjanak a kialakult helyzetre!

Követeljük továbbá:

- egy korszerű Nemzeti Alaptanterv megalkotását

- az önálló és felelős Oktatásügyi Minisztérium létrehozását

- a szabad tankönyvválasztást

- a valódi tanszabadságot

- mérsékelt osztálylétszámokat

- valódi támogatást a hátrányos helyzetű gyermekeknek

- érdemi párbeszédet a pedagógus szakszervezetek és a kormány között

- a XXI. századnak megfelelő korszerű tananyagot és eszköztárat

- a pedagógusok kötelező óraszámának rögzítését 22 órában

- a túlórák és helyettesítések kifizetését

- az adminisztrációs terhek csökkentését

- tisztességes bérezést az oktatásban és nevelésben dolgozóknak

„Az oktatás jelene, gyermekeink jövője!

Gyermekeink jövője, mindannyiunk jövője!”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet