Havi félmillióért ad szakmai tanácsokat a szombathelyi Médiaközpontnak Ungár Péter lapjának főszerkesztője

Farkas Balázstól megkérdeztük, valójában mit is dolgozik.

Már régen, több órája nem írtunk a szombathelyi Médiaközpontról Megy vagy marad a Szombathelyi Médiaközpont igazgatója? 2020. February 13. 10:57 , így most gyorsan pótoljuk a mulasztásunkat.

Ahogy a korábbi bankkártyásat Aggályos bankkártyahasználat miatt soron kívüli belső ellenőrzés a szombathelyi Médiaközpontban 2020. February 06. 16:18 , úgy ezt a témát is a megyei napilap piszkálta a nyilvánosságra, ezúttal nem egy kiszivárgott dokumentum, hanem Szendrő-Németh Tamás blogger felvetése alapján.

Az ügy lényege, hogy a választások után az önkormányzati fenntartású Médiaközpont szakmai tanácsadó munkakörbe felvette Farkas Balázst, aki az Ungár Péter LMP-s képviselő érdekeltségébe tartozó, szombathelyi és győri közéleti témákkal foglalkozó sajtótermékét - és a választások előtt is megjelentetett nyomtatott politikai jellegű kiadványát (Ugytudjuk.hu) – főszerkeszti.

Farkas Balázs
Facebook/Farkas Balázs

Farkas kötetlen munkaidőben havi félmillió forint bruttó (nettó 332 500 forint) fizetésért ad tanácsot az önkormányzati cégnek.

Az információkat az érintett időközben megerősítette.

Lapunk telefonon érte el a tanácsadót, akit a gyakorlati részletekről faggattunk.

Ezek szerint Farkas Balázs „rendes” főállásban dolgozik a Médiaközpontban. Ez értelemszerűen azt is jelenti, hogy a weboldal főszerkesztése csak mellékállás lehet. Az érintett szerint ez akár „hobbi”-nak is tekinthető, hiszen egy nonprofit káefté adja ki.

Megtudtuk, hogy van szerződés közte és a munkáltatója között, és ennek nincs olyan pontja, ami tiltaná, hogy más médiának is dolgozzon.

„Minden egyes nap bejárok, a szerkesztőségi értekezleten elmondom az előző napi adással kapcsolatos észrevételeimet. Részt veszek a Savaria Fórum szerkesztőségi értekezletén is, megbeszéljük, hogy melyik témákkal foglalkozzunk vagy ne foglalkozzunk. Azt csinálom, amit egy vezető szokott csinálni egy médiacégnél” – közölte Farkas Balázs, aki elmondása szerint esténként megnézi a Szombathelyi Tv programját, másnap szóban és írásban jelzi, hogy mi volt jó és mi volt elrontva.

Ezen írás szerzője úgy emlékezett, hogy Farkas Balázsnak nem volt tévés és nyomtatott sajtós gyakorlata, de kiderült, hogy több éven keresztül az RTL Híradójának dolgozott, nyomtatott médiának pedig az Ugytudjuk nyomtatott lapszámai mellett a Savaria Fórumot említette meg.

Farkas Balázs ragaszkodott hozzá, hogy említsük meg, hogy egy évtizedig dolgozott a Nyugat Rádiónál és a Nyugat.hu-nál főszerkesztőnk, Roznár Gyöngyi szakmai irányítása alatt, aki „a kiprivatizált Savaria Fórumnál volt szakmai tanácsadó*”.

Farkas azt is hozzátette: megbízatását azért kapta, "hogy a közmédia felvegye a piaci alapon működő média ritmusát, ezzel pedig a Szombathelyi Médiaközpontra elköltött évi közel 120 millió forint közpénzből értékes és versenyképes tartalom szülessen. A szakmai tanácsadó szerint a közelmúltban több olyan témát dolgozott fel, amit a helyi és az országos sajtó is másodközölt.

(*Roznár Gyöngyi lapigazgató volt a Savaria Fórumnál - a szerk.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet