Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hende Csaba és a szombathelyi városvezetés is a szorosabb együttműködés felé hajlik

Ezúttal a Herényi heti Piacról tartottak közös sajtótájékoztatót.

Augusztus 28-án nyitott meg a Herényi Heti Piac Szombathelyen a Herényiek Háza udvarában, és azóta még a koronavírus ellenére is jól gurul a szekér - hangzott el a pénteki sajtótájékoztatón, melyen Hende Csaba országgyűlési képviselő, Horváth Soma alpolgármester és Horváth Gábor, a herényi városrész képviselője is megszólalt.

Hende Csaba országgyűlési képviselő mond beszédet
Kiss Tamás

A közös megjelenésnek nem feltétlenül kellene nagy jelentőséget tulajdonítani, de nem túl gyakori, hogy a szombathelyi városvezetés tagjai és Hende Csaba együtt mutatkoznak.

Vagy mégis?

A 2019-es önkormányzati választások után nem igazán lehetett együtt látni őket, mintha csak kerülnék egymást. Ami - valljuk be - nem meglepő az MMIK-ban történtek fényében. A feszültség először aztán tavaly decemberben látszott oldódni először, mikor Nemény András és Hende Csaba közösen tartott sajtótájékoztatót Vissza a babaruhát! – Az államhoz kerül a Haladás-stadion működtetése 2020. December 02. 18:36 a Haladás-stadion működtetéséről.

Január 12-én pedig a doni áttörésre való megemlékezésen Főszereplők nélkül emlékeztek a tragikus doni áttörésre Szombathelyen January 12. 11:54 nem csak egy helyen láttuk őket, de az esemény után volt szerencsénk lencsevégre kapni, hogy kettesben odébb álltak pár lépést, és úgy beszélgettek.

Nemény András és Hende Csaba a doni áttörés megemlékezésén
Kiss Tamás

Mintha feloldódni látszana az eddig rendkívül fagyos hangulat.

A pénteki sajtótájékoztatón Horváth Soma alpolgármester és Hende Csaba is arról beszélt, hogy nagyon fontosak az olyan kezdeményezések, mint amilyen a Herényi Heti Piac is, mert ezek a zálogai annak, hogy a multinacionális cégek kereszttüzében ne vesszenek el a helyi termelők, kisvállalkozók.

De Horváth Somának és Hende Csabának nem csak a beszédében voltak átfedések, hanem a lapunk kérdésére adott válaszukban is.

Arra a kérdésre, hogy a városvezetés és az országgyűlési képviselő egyre gyakoribb közös megjelenése valamiféle békülés előszele-e, mindketten azt felelték, hogy Szombathely és az itt élők érdeke az együttműködés, így ha közeledni érezzük egymáshoz a feleket, az azért van, mert mindketten erre törekednek .

És még a Herényi Piac is egyre jobban pörög

Nagy Krisztina, a Herényi Kulturális és Sportegyesület ügyvezető titkára elmondta, hogy január 22-én, a magyar kultúra napján átadják a Herényi Könyvespolcot a Herényiek Háza udvarán.

"Ahogy Szombathelyen a Wesselényi utcában és a Deck Bistrónál már működik, Herényben is elkezdődik a könyvek szabadtéri csereberéje. Az olvasni vágyókat minden pénteken várja a könyvespolc, a szabály pedig mindössze annyi, hogy ha elvisznek egy könyvet, hozzanak helyette másikat" - részletezte Nagy Krisztina.

"A farsangi időszakban lesz például online jelmezverseny, Valentin-napon pedig a párok mérettethetik meg magukat az online térben, és a piaci vásárlás során is" - tette hozzá.

Megnyitott a herényi heti piac
A Herényi Piac megnyitójáról készült galériánkat a képre kattintva megtekintheti!
Kiss Tamás
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Főszereplők nélkül emlékeztek a tragikus doni áttörésre Szombathelyen

A járvány ezt az eseményt is felülírta. Helyszíni tudósításunk.

Vissza a babaruhát! – Az államhoz kerül a Haladás-stadion működtetése

Szombathely így több százmilliót spórol, az állam ennyivel többet költ. Legalább ennyire lényeges, hogy az elképzelésekről Hende Csaba és Nemény András közös (!) sajtótájékoztatón számolt be.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra