Hende Csaba készen áll a munkára és a kihívásokra

Az újraválasztott fideszes képviselő egy videoüzenetet is közzétett, amiben az „új többség”-ről beszél. Erről valószínűleg sokat fogunk még hallani.

„Készen állunk az előttünk álló munkára és kihívásokra. Köszönöm a belénk vetett bizalmat!”

A fenti kísérőszöveggel posztolta Facebook-oldalára szerdán Hende Csaba azt a fotót, amelyen a Fidesz-KDNP városi képviselőcsoportja, illetve a párthoz kötődő ismert személyiségek láthatók, közöttük Puskás Tivadar korábbi polgármester.

Facebook/Hende Csaba

Az újraválasztott fideszes országgyűlési képviselő korábban egy hosszabb videót is posztolt a Facebookra.

Ebben köszönetet mond a választóknak, majd közli, „minden idők legnagyobb választási küzdelmét” nyerte meg a Fidesz Szombathelyen és az országban.

Hozzáteszi: Szombathelyen elsöprő győzelmet aratott a kormányoldal, ismerteti a még a külföldi szavazatok összeszámlálása előtti adatokat, felhívva a figyelmet, hogy a két nagy jelölő szervezet listás szavazatai között 15 százalékos a különbség.

Ezzel támasztja alá Hende Csaba az

„új többség”

fogalmát.

Ezt nem a városházára érti a képviselő, hanem arra, hogyha most lettek volna Szombathelyen az önkormányzati választások, akkor a város 14 körzetből 13-ban fölényes Fidesz-győzelem lett volna.

Ugyanakkor az ellenzék példátlanul durva hangvételű, 100 millió forint feletti kampánnyal igyekezett lejáratni őt. Ezek szerint sikertelenül.

De a háború véget ért, eljött a békés egymás mellett élés ideje – mondja Hende, de a folytatásból érezni lehet, hogy ez nem feltétlen lesz így.

Nemény András - aki beállt a negatív kampányba, amit megbocsátani lehet, de elfelejteni nem - csatatérré változtatta Szombathelyt, ami most úgy is néz ki: végtelenül elhanyagolt, piszkos, szemetes – mondja a videóban Hende, aki szerint a városvezetés elhanyagolta a helyi ügyeket, helyette az országos dolgokkal és az ő megbuktatásával foglalkozott.

A politikus itt magyarázza el azt is, hogy a fenti csoportkép már az új többséget jelképezi.

Merthogy most átmeneti időszak van, ami az új önkormányzati választásokig tart, addig is rámutatnak majd azokra a feladatokra, amiket a jelenlegi városvezetésnek végre kell hajtania. Nyitottak a párbeszédre, de világossá kell tenni, hogy az elmúlt évek elfecsérelt időszak volt.

Mivel Nemény András bejelentette, hogy újraindul a polgármesteri pozícióért, így elindult az új kampány.

Mindent elkövetnek azért, hogy a város működőképes maradjon, de ugyanakkor a városvezetés közvetlen kapcsolatban van a kormánnyal, így ha Szombathelynek többletforrásra van szüksége, akkor a kormányhoz kell fordulnia, és nem hozzá, mert nem ez a törvényes módja. Hende segíteni fog ugyan, de a fideszes képviselők folyamatosan napirenden tartják majd azokat a feladatokat, amiket a városvezetésnek kell megoldania.

Hende Csaba erős kritikával illeti a városi sajtót is, ami szerinte soha nem volt ennyire elfogult és szakmaiatlan, mint most, és ezt a kérdést sürgősen rendezni kell.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy a megerősödött Fidesz miatt már a következő közgyűlés valószínűleg más hangnemben zajlik, mint a korábbiak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet