Hende Csaba: Molnár Miklós elárulta a polgári, jobboldali tábort

A tüntetések agresszív botrányfelvonások voltak, és ugyanazok szervezték, akik államcsőd széléig sodorták annak idején Magyarországot - Hende a megyei lapnak értékelt.

A vaol.hu-n pénteken jelent meg egy interjúként előadott nyilatkozat arról, mit is gondol Hende Csaba és a Fidesz arról, ami kedden a szombathelyi rendkívüli közgyűlésben zajlott. (Ha emlékeznek még rá, kedden délelőtt fordulat történt a város közéletében. Molnár Miklóssal és Balassa Péter támogatásával, összellenzéki összefogással „Vége van, polgármester úr” – Szombathely is nemet mondott a rabszolgatörvényre 2019. January 08. 08:51 a szombathelyi önkormányzat elutasította a túlóratörvényt.)

Évekkel ezelőtti fotó, amikor még a nyugat.hu is kérdezhetett Hendétől
Bonyhádi Zoltán

Hende Csaba szerint a keddi napnak egyetlen új és lényeges fejleménye volt:

Molnár Miklós alpolgármesterről végérvényesen bebizonyosodott, hogy a szocialisták pártjára állt.

 • A közgyűlésen való szavazatával segítséget nyújtott ahhoz, hogy a Jobbikkal összefogó bukott baloldal előadhassa a politikai színjátékát.
 • Ezzel a lépésével Molnár Miklós elárulta azt a polgári, jobboldali tábort, amelyik bizalmat szavazott neki.
 • A cselekedete kapcsán eszembe jutnak az ókori római történetírónak, Tacitusnak a szavai: „Az árulókat azok is gyűlölik, akiknek szolgálnak.”
 • Hende szerint

  a munka törvénykönyve módosítása csak mondvacsinált ürügy volt a Gyurcsány Ferenccel teljesen összenövő ellenzék számára, ami köré megszervezhette az agresszív, többfelvonásos botrányelőadását.

 • Szombathelyen a polgármester az ülés előtt megkereste mind a 16 önkormányzati céget, hogy miként alakult a túlórák száma az elmúlt öt évben. Hét társaságnál öt év alatt egyetlen túl­óra sem volt. Ahol pedig igen, ott az egy főre jutó túlóraszám alig érte el az évi 30 órát. A cégvezetők írásban arról is nyilatkoztak, hogy egyáltalán nem áll szándékukban változtatni az elmúlt évek gyakorlatán.
 • Tiszta kabaré ez, kérem! Azt hiszem, ebből is látszik, hogy a szocialisták fellépése nem a dolgozók érdekét, hanem a saját politikai haszonszerzésüket szolgálta.
 • A tüntetők ugyanazok, akiknek a hatalma idején az államcsőd széléig sodródott Magyarország.

 • Mint ahogy együtt is védjük meg az eredményeinket, hagyományainkat, keresztény kultúránkat és – ami a legfontosabb – a határainkat. És megbotránkozással vesszük tudomásul, ha valaki elárulja a közösségünket.
 • A keddi közgyűlés után Puskás Tivadar polgármester szintén árulónak nevezte A szombathelyi polgármester árulónak nevezte Molnár Miklós alpolgármestert 2019. January 09. 13:38 a megyei lapnak adott nyilatkozatában alpolgármesterét. Molnár közben a Klubrádiónak elmondta, azt kérte a polgármestertől az ülés előtt, hogy a Fidesz képviselői is legyenek ott, érdemben kell megbeszélni ezt az ügyet. Ez nem sikerült, a Fidesz távol maradt.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet