Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hende Csaba: Molnár Miklós elárulta a polgári, jobboldali tábort

A tüntetések agresszív botrányfelvonások voltak, és ugyanazok szervezték, akik államcsőd széléig sodorták annak idején Magyarországot - Hende a megyei lapnak értékelt.

A vaol.hu-n pénteken jelent meg egy interjúként előadott nyilatkozat arról, mit is gondol Hende Csaba és a Fidesz arról, ami kedden a szombathelyi rendkívüli közgyűlésben zajlott. (Ha emlékeznek még rá, kedden délelőtt fordulat történt a város közéletében. Molnár Miklóssal és Balassa Péter támogatásával, összellenzéki összefogással „Vége van, polgármester úr” – Szombathely is nemet mondott a rabszolgatörvényre 2019. January 08. 08:51 a szombathelyi önkormányzat elutasította a túlóratörvényt.)

Évekkel ezelőtti fotó, amikor még a nyugat.hu is kérdezhetett Hendétől
Bonyhádi Zoltán

Hende Csaba szerint a keddi napnak egyetlen új és lényeges fejleménye volt:

Molnár Miklós alpolgármesterről végérvényesen bebizonyosodott, hogy a szocialisták pártjára állt.

 • A közgyűlésen való szavazatával segítséget nyújtott ahhoz, hogy a Jobbikkal összefogó bukott baloldal előadhassa a politikai színjátékát.
 • Ezzel a lépésével Molnár Miklós elárulta azt a polgári, jobboldali tábort, amelyik bizalmat szavazott neki.
 • A cselekedete kapcsán eszembe jutnak az ókori római történetírónak, Tacitusnak a szavai: „Az árulókat azok is gyűlölik, akiknek szolgálnak.”
 • Hende szerint

  a munka törvénykönyve módosítása csak mondvacsinált ürügy volt a Gyurcsány Ferenccel teljesen összenövő ellenzék számára, ami köré megszervezhette az agresszív, többfelvonásos botrányelőadását.

 • Szombathelyen a polgármester az ülés előtt megkereste mind a 16 önkormányzati céget, hogy miként alakult a túlórák száma az elmúlt öt évben. Hét társaságnál öt év alatt egyetlen túl­óra sem volt. Ahol pedig igen, ott az egy főre jutó túlóraszám alig érte el az évi 30 órát. A cégvezetők írásban arról is nyilatkoztak, hogy egyáltalán nem áll szándékukban változtatni az elmúlt évek gyakorlatán.
 • Tiszta kabaré ez, kérem! Azt hiszem, ebből is látszik, hogy a szocialisták fellépése nem a dolgozók érdekét, hanem a saját politikai haszonszerzésüket szolgálta.
 • A tüntetők ugyanazok, akiknek a hatalma idején az államcsőd széléig sodródott Magyarország.

 • Mint ahogy együtt is védjük meg az eredményeinket, hagyományainkat, keresztény kultúránkat és – ami a legfontosabb – a határainkat. És megbotránkozással vesszük tudomásul, ha valaki elárulja a közösségünket.
 • A keddi közgyűlés után Puskás Tivadar polgármester szintén árulónak nevezte A szombathelyi polgármester árulónak nevezte Molnár Miklós alpolgármestert 2019. January 09. 13:38 a megyei lapnak adott nyilatkozatában alpolgármesterét. Molnár közben a Klubrádiónak elmondta, azt kérte a polgármestertől az ülés előtt, hogy a Fidesz képviselői is legyenek ott, érdemben kell megbeszélni ezt az ügyet. Ez nem sikerült, a Fidesz távol maradt.

  Kedves Olvasó!

  Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet