A szombathelyi polgármester árulónak nevezte Molnár Miklós alpolgármestert

Molnár viszont szerette volna, ha a Fidesz képviselőinek jelenlétében tárgyalják meg a túlóratörvény ügyét.

Molnár Miklós elárulta a polgári, jobboldali közösséget - mondta Puskás Tivadar polgármester a megyei napilapnak a keddi rendkívüli közgyűlés után.

Nyugat.hu

Kedden a baloldal által kezdeményezett rendkívüli közgyűlésen „Vége van, polgármester úr” – Szombathely is nemet mondott a rabszolgatörvényre 2019. January 08. 08:51 a Fidesz nélküli többség megszavazta, hogy a szombathelyi önkormányzati cégek bojkottálják a rabszolgatörvényként elhíresült túlóratörvényt.

A döntéshez a baloldali frakción kívül szükség volt Balassa Péter (Jobbik) szavazatára is, de Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria) nélkül nem lett volna közgyűlés. Az alpolgármester a túlóratörvényt elítélő határozatról nem szavazott Ellenzéki többség a szombathelyi közgyűlésben? 2019. January 08. 11:29 ugyan, de az ő jelenléte is kellett ahhoz, hogy a rendkívüli közgyűlés határozatképes legyen, és megszavazta a napirendet is, enélkül nem lett volna közgyűlés kedden.

Puskás Tivadar ismét politikai cirkusznak nevezte a közgyűlésen történteket
Kovács Dávid

A Vas Népe cikke szerint Puskás ismét politikai cirkusznak nevezte a közgyűlésen történteket, és hozzátette:

A döntés nem születhetett volna meg a város egyik alpolgármestere, Molnár Miklós árulása nélkül. Sajnálatos, hogy ezen lépésével Molnár Miklós elárulta azt a polgári, jobboldali közösséget is, amelyik bizalmából listás képviselői helyet szerzett 2014-ben. Molnár átállt a szocialistákhoz, és felrúgta azt az írásos megállapodást, amelyet a Fidesz–KDNP pártszövetséggel kötött.

Molnár Miklós kérte, hogy a Fidesz legyen ott az ülésen

Molnár a Klubrádiónak adott interjújában elmondta, korábban közölte a polgármesterrel, hogy meg fogja szavazni a napirendet, vagyis támogatja, hogy a szombathelyi önkormányzat átbeszélje a túlóratörvényt.

Arra kérte a polgármestert, biztosítsa a Fidesz-KDNP jelenlétét, hogy értelmes vitát folytathassanak a témáról. Ez azonban nem sikerült, a Fidesz kilenc képviselője távol maradt.

Molnár előre bejelentette, hogy szeretné megtárgyalni a túlóratörvényt
Kovács Dávid

A közgyűlésen egyébként Molnár Miklós javasolta, hogy a városvezetés hívja meg a cégek képviselőit, hogy megoszthassák tapasztalataikat, ismertethessék gyakorlataikat a városvezetéssel, valamint azt is jónak látta volna, ha a helyi televízióban kerekasztal-beszélgetést szerveznek a témáról.

Molnár Miklós hozzátette, mivel a polgármester a Fidesz-KDNP távolmaradása mellett hívta össze a közgyűlést, az ő felelőssége, hogy ezek után mi történt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet