Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A szombathelyi polgármester árulónak nevezte Molnár Miklós alpolgármestert

Molnár viszont szerette volna, ha a Fidesz képviselőinek jelenlétében tárgyalják meg a túlóratörvény ügyét.

Molnár Miklós elárulta a polgári, jobboldali közösséget - mondta Puskás Tivadar polgármester a megyei napilapnak a keddi rendkívüli közgyűlés után.

Nyugat.hu

Kedden a baloldal által kezdeményezett rendkívüli közgyűlésen „Vége van, polgármester úr” – Szombathely is nemet mondott a rabszolgatörvényre 2019. January 08. 08:51 a Fidesz nélküli többség megszavazta, hogy a szombathelyi önkormányzati cégek bojkottálják a rabszolgatörvényként elhíresült túlóratörvényt.

A döntéshez a baloldali frakción kívül szükség volt Balassa Péter (Jobbik) szavazatára is, de Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria) nélkül nem lett volna közgyűlés. Az alpolgármester a túlóratörvényt elítélő határozatról nem szavazott Ellenzéki többség a szombathelyi közgyűlésben? 2019. January 08. 11:29 ugyan, de az ő jelenléte is kellett ahhoz, hogy a rendkívüli közgyűlés határozatképes legyen, és megszavazta a napirendet is, enélkül nem lett volna közgyűlés kedden.

Puskás Tivadar ismét politikai cirkusznak nevezte a közgyűlésen történteket
Kovács Dávid

A Vas Népe cikke szerint Puskás ismét politikai cirkusznak nevezte a közgyűlésen történteket, és hozzátette:

A döntés nem születhetett volna meg a város egyik alpolgármestere, Molnár Miklós árulása nélkül. Sajnálatos, hogy ezen lépésével Molnár Miklós elárulta azt a polgári, jobboldali közösséget is, amelyik bizalmából listás képviselői helyet szerzett 2014-ben. Molnár átállt a szocialistákhoz, és felrúgta azt az írásos megállapodást, amelyet a Fidesz–KDNP pártszövetséggel kötött.

Molnár Miklós kérte, hogy a Fidesz legyen ott az ülésen

Molnár a Klubrádiónak adott interjújában elmondta, korábban közölte a polgármesterrel, hogy meg fogja szavazni a napirendet, vagyis támogatja, hogy a szombathelyi önkormányzat átbeszélje a túlóratörvényt.

Arra kérte a polgármestert, biztosítsa a Fidesz-KDNP jelenlétét, hogy értelmes vitát folytathassanak a témáról. Ez azonban nem sikerült, a Fidesz kilenc képviselője távol maradt.

Molnár előre bejelentette, hogy szeretné megtárgyalni a túlóratörvényt
Kovács Dávid

A közgyűlésen egyébként Molnár Miklós javasolta, hogy a városvezetés hívja meg a cégek képviselőit, hogy megoszthassák tapasztalataikat, ismertethessék gyakorlataikat a városvezetéssel, valamint azt is jónak látta volna, ha a helyi televízióban kerekasztal-beszélgetést szerveznek a témáról.

Molnár Miklós hozzátette, mivel a polgármester a Fidesz-KDNP távolmaradása mellett hívta össze a közgyűlést, az ő felelőssége, hogy ezek után mi történt.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet