Hende Csabát hiába hívták meg a csütörtöki szombathelyi közgyűlésre, nem tud elmenni

Szombathely aktuális gazdasági helyzetéről, pénzügyi kilátásairól akartak egyeztetni az országgyűlési képviselővel. Nemény András is reagált.

A szombathelyi közgyűlés csütörtöki ülésére hívta meg Nemény András polgármester (Éljen Szombathely) a város országgyűlési képviselőjét, Hende Csabát (Fidesz). Egyébként minden közgyűlésre küldenek meghívót Hendének, most viszont hangsúlyosabb volt a meghívása, ugyanis tárgyalják a város gazdasági helyzetét és pénzügyi kilátásait.

Mivel sok minden függ a kormányzati elvonásoktól és támogatásoktól, ezekről szerettek volna egyeztetni a kormánypárti képviselővel.

Hende Csaba a Facebookon jelentette be , hogy levelet írt Nemény Andrásnak, amiben közölte, hogy a csütörtöki közgyűlésen nem tud részt venni. Ugyanis akkor ülésezik a parlament törvényalkotási bizottsága is, amelyen neki mint a bizottság elnökének, kötelező részt vennie.

De felajánlotta Nemény Andrásnak, hogy megszervez egy tárgyalást a pénzügyminisztérium és a belügyminisztérium illetékes képviselőivel, egyeztethetnek a város költségvetési kérdéseiről.

Frissítés

Cikkünk megjelenése után nem sokkal Nemény András polgármester is reagált. Szintén a Facebookra töltötte fel a Hende Csabának írt válaszlevelét, amelyben sajnálatát fejezi ki, hogy Hende nem lesz ott a csütörtöki közgyűlésen.

Mint írja, az októberi közgyűlésen d9ntöttek arról, hogy novemberben áttekintik a város gazdasági, pénzügyi helyzetét, sajnálja, hogy erről nem tájékoztatták a párttársai, ugyanis szerették volna bevonni a közös munkába. A város nehéz helyzete miatt ugyanis fontosnak tartják a közös gondolkodást.

A polgármester hozzáteszi, köszönettel veszi, ha az országgyűlési képviselő megszervez egy találkozót az érintett államtitkárságokkal, és azon örömmel részt is vesz. De megjegyezte, nyílt levelek helyett fontosabbnak tartja a személyes találkozásokat, mint amilyen a csütörtöki közgyűlés is lehetett volna.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet