Hende Csabát hiába hívták meg a csütörtöki szombathelyi közgyűlésre, nem tud elmenni

Szombathely aktuális gazdasági helyzetéről, pénzügyi kilátásairól akartak egyeztetni az országgyűlési képviselővel. Nemény András is reagált.

A szombathelyi közgyűlés csütörtöki ülésére hívta meg Nemény András polgármester (Éljen Szombathely) a város országgyűlési képviselőjét, Hende Csabát (Fidesz). Egyébként minden közgyűlésre küldenek meghívót Hendének, most viszont hangsúlyosabb volt a meghívása, ugyanis tárgyalják a város gazdasági helyzetét és pénzügyi kilátásait.

Mivel sok minden függ a kormányzati elvonásoktól és támogatásoktól, ezekről szerettek volna egyeztetni a kormánypárti képviselővel.

Hende Csaba a Facebookon jelentette be, hogy levelet írt Nemény Andrásnak, amiben közölte, hogy a csütörtöki közgyűlésen nem tud részt venni. Ugyanis akkor ülésezik a parlament törvényalkotási bizottsága is, amelyen neki mint a bizottság elnökének, kötelező részt vennie.

De felajánlotta Nemény Andrásnak, hogy megszervez egy tárgyalást a pénzügyminisztérium és a belügyminisztérium illetékes képviselőivel, egyeztethetnek a város költségvetési kérdéseiről.

Frissítés

Cikkünk megjelenése után nem sokkal Nemény András polgármester is reagált. Szintén a Facebookra töltötte fel a Hende Csabának írt válaszlevelét, amelyben sajnálatát fejezi ki, hogy Hende nem lesz ott a csütörtöki közgyűlésen.

Mint írja, az októberi közgyűlésen d9ntöttek arról, hogy novemberben áttekintik a város gazdasági, pénzügyi helyzetét, sajnálja, hogy erről nem tájékoztatták a párttársai, ugyanis szerették volna bevonni a közös munkába. A város nehéz helyzete miatt ugyanis fontosnak tartják a közös gondolkodást.

A polgármester hozzáteszi, köszönettel veszi, ha az országgyűlési képviselő megszervez egy találkozót az érintett államtitkárságokkal, és azon örömmel részt is vesz. De megjegyezte, nyílt levelek helyett fontosabbnak tartja a személyes találkozásokat, mint amilyen a csütörtöki közgyűlés is lehetett volna.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet