Heti 50 ezer sms-t küld szét a kormány 40 millió forintért

Az uniós források hatékony, átlátható felhasználása miatt – állítólag.

Szabó Tímea megkérdezte Gulyás Gergelytől, hogy mi szükség van erre.

A Párbeszéd politikusa felidézte, a szolgáltatásra kiírt közbeszerzés eredményeképpen 40 millió forintért kötöttek szerződést az Új Világ Nonprofit Szolgáltató Kft.-vel. A keretszerződés alapján a Miniszterelnökség átlagosan hetente 50 ezer SMS-t tervez kiküldeni - írja a 24.hu .

Szabó Tímea az alábbi kérdéseire várt választ a minisztertől.

Miért tartja szükségesnek a Miniszterelnökség heti ötvenezer SMS kiküldését?

Mikor és milyen tartalmú SMS-eket terveznek küldeni?

Milyen célt szolgálnak ezek az SMS-ek?

Kiknek küldik ezeket az üzeneteket?

Latorcai Csaba államtitkár válaszát azzal kezdte, hogy a fejlesztéspolitikai intézményrendszer elkötelezett az uniós források hatékony, átlátható felhasználása mellett. Folyamatosan dolgoznak az ezt elősegítő informatikai megoldásokon is, márpedig a Fejlesztéspolitikai Adatbázis és Információs Rendszert (FAIR) az Új Világ Nonprofit Szolgáltató Kft. fejleszti, üzemelteti.

A heti ötvenezer SMS indoka pedig éppen az, hogy a FAIR központi bejelentkező felületén kétlépcsős az azonosítás, SMS-ben küldik el az egyszer felhasználható kódot (vagy okoseszközre telepített alkalmazásban, FairAppban). A kétlépcsős rendszert biztonsági okok indokolják. Így elkerülhetőek a visszaélések, a kezelt adatok és információk védelme biztosított.

Tekintettel arra, hogy a FAIR szolgáltatásait több ezer felhasználó használja napi szinten, ami több ezer bejelentkezést, felhasználói azonosítást jelent, szükség van a kérdésben említett szolgáltatás beszerzésére, amely a felhasználók és az információs rendszer megerősített biztonságát szolgálja, írta az államtikár.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet