Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hetvenhét százalékos rezsicsökkentést ígér Márki-Zay Péter

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt olyan energiaspórolási megoldásokra utalt, amely az EU elképzeléseivel egybevág.

Sajtótájékoztatót tartottak a Párbeszéd 2021. évi kongresszusát követően szombat délután, ahol az összellenzéki miniszterelnök-jelölt Márki-Zay Péter vitte el a showt – írja az mfor.hu .

Bár a sajtóesemény lényegi része az lett volna, hogy röviden bemutassák a Párbeszéd listájának első tíz helyezettjét, akikről most állapodtak meg, a hódmezővásárhelyi polgármester ezt az alkalmat is rövid, de ütős kampányeseménnyé formálta.

Az elsőként beszédet mondó Márki-Zay először megnyugtatta azokat, akik attól tartottak, hogy az ellenzéki egység repedezik: "hálistennek ilyen nincs" , sőt, az ellenzék egysége "napról napra erősödik." Jövő tavaszi győzelme esetére zöld, igazságos és szolidáris Magyarországot ígért. És itt jött el az újabb hangzatos, a Fidesz szólamát kifordító ígéret – írja a portál.

Az igazságtalanságról szólva ugyanis kiemelte a rezsicsökkentésben rejlő igazságtalanságot, amit, mint mondta, majd ők ki fognak javítani. Nem megszüntetni fogják a rezsicsökkentést, hanem valódivá teszik.

"Egy olyan rezsicsökkentést képviselünk, amit Hódmezővásárhelyen bemutattunk, ahol szemben azzal a 20 százalékos árcsökkentéssel és -befagyasztással, amit Orbán Viktor csinált, mi 77 százalékkal is tudtuk csökkenteni Hódmezővásárhelyen az idősek otthonának az energiafogyasztását."

A 20 százalékot lehetett volna tovább is csökkenteni, amikor a világpiaci árak lehetővé tették, de Orbán Viktor nem csökkentette, mondta Márki-Zay. A különbözetből pedig fideszes cégek gazdagodtak, mondta az mfor szerint.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet