Hivatalos: otthagyja a Barcelonát Lionel Messi

A katalán klub hivatalos közleményben hozta nyilvánosságra, miszerint nem hosszabbít a Barcelonával a hatszoros Aranylabdás futballista.

Mint írják, mind a klub, mind Messi sajnálatát fejezi ki, amiért egyik fél kívánságát sem tudták végül teljesíteni. Június végén ugyanis lejárt a 34 éves argentin támadó szerződése. Bár a felek törekedtek a megegyezésre, de végül a "pénzügyi és strukturális" akadályok, továbbá a La Liga szigorú szabályzata nem tette lehetővé a szerződés megújítását.

Ugyanakkor a Barcelona a közleményben köszönetét fejezte ki, amiért Messi hozzájárult klubja sikereihez. A támadó 2000 óta játszott a barcelonai együttesben, 2004 óta volt a felnőtt keret tagja. A csatár 13 éves korában került az FC Barcelona utánpótlásába, a felnőtt csapatban eddig 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett és 35 trófeát nyert. A Bajnokok Ligáját négyszer, a klubvilágbajnokságot és az európai Szuperkupát három-három alkalommal, a bajnokságot tízszer, a Király Kupát és a spanyol Szuperkupát egyaránt hétszer nyerte meg.

Messi tavaly nyáron bejelentette, hogy el akarja hagyni a klubot, de akkor végül meggondolta magát, és a Josep Maria Bartomeu helyére visszatérő elnök, Joan Laporta maradásra tudta bírni, mostanáig.

Alapesetben már hosszú hetekkel ezelőtt aláírhatták volna a szerződést, de a bérköltségek csökkentése miatt várniuk kellett. Az argentin időközben visszatért a hosszabb nyaralásáról, és úgy volt, hogy aláírja az új szerződését, de ez nem fog megtörténni.

A fő problémát az jelentette, hogy noha Messi lemondott a fizetése 70%-ról, még így sem tudták jóváhagyatni a bérét a magas bérköltségek miatt. A szabályok szerint ez csak akkor valósulhat meg, ha bemennek a leírt határ alá, amihez újabb és újabb játékosoktól kellene megválniuk.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport