Jöhet a takarékosság, a szombathelyi közgyűlés átemelte a valóságba a spórolós csomagot

A döntések egy részét a Fidesz-frakció is megszavazta.

A közgyűlés hosszú vita után megalkotta azokat a határozatokat és módosította azokat a rendeleteket, amelyek a 74 pontos takarékossági program végrehajtása miatt szükségesek.

A Fidesz-frakció nem támogatta a javaslatok egy részét, több kritikát is megfogalmaztak. Szerintük például a Savaria mozi bezárásának megtakarítása jelentéktelen összegű megtakarítást hoz, az Agora Savariánál meg kellene szüntetni a Savaria Fórumot, mert azt propagandalapnak tartják.

A Fidesz-frakció csak a javaslatok egy részét szavazta meg
Mészáros D. Zsolt

Nemény András polgármester azt javasolta, nézzék meg, mi történik az állami intézményeknél, Szombathelyen például be akarják zárni az MMIK-t. Felidézte, hogy mekkora plusz költséget jelent az energiaárak emelése, és mekkora hiánnyal kell megküzdeni. Szerinte a helyzet sokkal súlyosabb, mint hogy a mozi bezárásán vitázzanak. Hangsúlyozta, a városnak nem lenne szüksége támogatásra, ha a kormány nem vinné el az itt megtermelt adók bevételét.

Czeglédy Csaba (független) kijelentette, a fideszes képviselők és Hende Csaba országgyűlési képviselő ellenérdekeltek abban, hogy Szombathely kapjon állami támogatást. Mert ha megkapná, akkor a következő önkormányzati választáson biztosan Nemény András győzne ismét. Szerinte a szombathelyiekben tudatosítani kell, hogy az ő befizetett adójukból visz el a kormány több milliárd forintot.

A 74 pontból álló takarékossági programot a szeptemberi közgyűlésen fogadták el Bezár a mozi, költözik a szimfonikus zenekar – Elfogadta a 74 pontos takarékossági csomagot a szombathelyi közgyűlés September 29. 16:57 , a Fidesz-frakció akkor is tartózkodott. Ettől a programtól mintegy egymilliárdos megtakarítást várnak.

Közben azonban kiderült, hogy 128 millióról 1597 millióra nőhet 128 millióról 1597 millióra nőhet a szombathelyi intézmények, önkormányzati cégek távhő-számlája October 04. 13:30 a szombathelyi intézmények, önkormányzati cégek távhő-számlája, Horváth Attila költségvetésért is felelős alpolgármester két hete azt mondta lapunknak 3,4 milliárd forint hiányzik a szombathelyi önkormányzat jövő évi büdzséjéből October 16. 19:18 , hogy így 3,4 milliárd forint hiányzik a szombathelyi önkormányzat jövő évi büdzséjéből, aminek finanszírozásához elengedhetetlen a kormányzati támogatás.

A közgyűlés azt is megszavazta, hogy kérjék fel a főispánt, hogy ne költöztessék el a jelenlegi helyéről a gyámhivatalt. A fideszesek nem szavaztak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet