Tömegesen rúgják ki a magyar honvédség magas rangú vezetőit

A fiatal generációnak nyitnának utat.

Alig két nappal a bejelentés után máris elkezdődtek az elbocsátások a Honvédelmi Minisztériumban és a Honvéd Vezérkarnál - értesült a Blikk.

"Összességében százhoz közelít, lehet, hogy már meg is haladja a százat azoknak a felső tiszteknek a száma, akikkel szóban már közölték, hogy a jövőben nem tartanak igényt a munkájukra. Köztük van több tábornok, számos ezredes, alezredes, akik 25 évet szolgáltak, valójában az életüket tették a haza védelmére. S vannak, akik bizony most nem emelt fővel távoznak" - fogalmazott a lapnak egy névtelenséget kérő forrásuk.

Mint írják, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter keddi évértékelő értekezletén jelentette be, hogy a haderő személyi állományának is meg kell újulnia, s az aznap megjelent kormányrendelet a több évtizedes katonai szolgálat kiemelten méltányos elismerése mellett utat nyit egy fiatal parancsnoki generáció felemelkedéséhez. "Annak érdekében, hogy a fiatalok előreléphessenek, szükség van a parancsnoki és tiszti állomány átalakítására"- fogalmazott.

A rendelkezés szerint azon katonák szolgálati viszonyát, akik a 45. életévüket betöltötték és legalább 25 év tényleges szolgálati viszonyban töltött idővel rendelkeznek, a honvédelmi miniszter egyoldalú döntéssel és kéthavi felmentési idővel megszüntetheti, fogalmaz a lap.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek