A horvátok meghosszabbították az üzemanyagárstopot

Így az eurosuper 95 ára marad 13,50 kuna (717 forint), az eurodízelé pedig 13,08 kuna (694 forint).

A horvát kormány további két héttel meghosszabbította az üzemanyagárstopot - közölte a kabinet hétfőn. A rendelet azonban továbbra is csak az autópályákon kívüli benzinkutakra vonatkozik. Így az eurosuper 95 ára marad 13,50 kuna (717 forint), az eurodízelé pedig 13,08 kuna (694 forint). A prémium üzemanyagok szabadárasak mindenhol.

Minden megtett intézkedéssel az célja a kormánynak, hogy biztosítsa az állampolgárok életszínvonalát és az energiaellátás biztonságát, továbbá a bevételeket a turisztikai szezonban – olvasható a közleményben.

Zágráb emellett rögzítette a nagykereskedelmi árakat is, hogy megvédje azokat a benzinkutakat, ahol maximálták a díjszabást. Mégpedig úgy, hogy az üzemanyagok nagykereskedelmi ára nem haladhatja meg a rögzített kiskereskedelmi árakat.

A kormány egyben meghosszabbította a rögzített kereskedői árrésre, valamint a benzin és a gázolaj jövedékiadó-mértékének csökkentésére vonatkozó rendeletét is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság